Bebeluși

Băiţa bebeluşului, pas cu pas

Pentru unii, băiţa bebeluşului devine rapid o rutină, pentru alţii, însă, este un motiv de stres. De aceea mulţi apelează la ajutoare, cel mai adesea la alte persoane din familie, cum ar fi bunica.

Dar ideal este să-i facem noi băiţa bebeluşului sau, cel puţin, să renunţăm cât mai curând la ajutoare din afară – pentru a ne obişnui cu bebe, pentru a-i învăţa felul de-a fi, pentru a căpăta încredere în noi înşine. Având siguranţă de sine, i-o vom transmite, automat, şi bebeluşului.

Pentru început, trebuie să ne asigurăm că apa este la temperatura potrivită şi că avem toate lucrurile la îndemână (produse de curăţat, bureţel, dar mai ales prosopul în care îl scoatem după îmbăiere). Apoi, ne organizăm timpul foarte bine: nu lungim prea mult statul în apă, încercăm să eficientizăm „operaţiunea“. Îl obişnuim pe bebe treptat cu apa şi nu începem cu capul.

Citeşte şi: Băița bebelușului: 3 produse bine de avut la îndemână

Ce tipuri de mişcări efectuăm când îl spălăm pe bebe şi în ce zone insistăm? Mişcările trebuie să fie circulare – în felul acesta, vor avea şi un efect relaxant, liniştitor asupra celui mic. Începem cu ceafa, subraţul, funduleţul (întors cu capul în jos, susţinut cu mâna mamei, desigur), continuăm (după ce îl întoarcem) cu faţa (folosind apă curată), gâtul (aici se adună de obicei urmele de lapte şi transpiraţie), zona inghinală şi axilele.

Burtica o spălăm cu aceleaşi mişcări circulare. La final, curăţăm bine spaţiul dintre degete – picioare şi mâini. La final, spălăm capul (bebe se ţine pe spate pentru a evita să îi vină ceva în faţă).

Te-ar putea ajuta şi: Produse indispensabile pentru îngrijirea bebeluşului

Foto: www.freepik.com