Bebeluși

Kitul bebelușului născut vara

Chiar dacă bebe s-a născut în plină vară, e bine să nu uităm că încă nu își poate regla singur temperatura corpului și că este destul de sensibil la variațiile de temperatură.

În timpul ieșirilor mai aproape sau mai departe de casă, de exemplu, este esențial să avem câteva accesorii care să îl protejeze pe cel mic de soare și de căldură: parasolare (în cazul în care deplasările au loc cu mașina), umbreluțe de soare anti-UV atașate căruciorului, corturi cu protecție UV în situația în care sunteți la mare sau la piscină, îmbrăcăminte adecvată, pălăriuță cu boruri largi, cremă de protecție solară adaptată bebelușilor.

Semnele care indică supraîncălzirea sunt pielea caldă (indică o creștere a temperaturii corpului), lipsa poftei de mâncare, starea de agitație, irascibilitate sau oboseală, înroșirea pielii, plâns, țipete. În această fază, se îndepărtează rapid sursa de căldură, se dezbracă și se hidratează. Cu cât copilul este mai mic, cu atât simptomele trec dintr-un stadiu în altul mai rapid, fiind nevoie de intervenții de urgență.

Citește și: În maşină, cu bebe – 3 obiecte indispensabile

Brățara anti insecte sau un produs special, care să țină departe insectele, este un alt accesoriu pentru kit-ul de vară al bebelușului. Brățara se atașează preferabil de picior, pentru a exclude riscul ca bebe să ducă mâna la gură în cazul în care brățara este prinsă de mână. La fel, geamul camerei în care doarme în mod obișnuit, este bine să fie prevăzut cu o plasă de insecte.

Vezi și: Cum îl ţii departe pe bebe de insecte

În ceea ce privește alegerea hăinuțelor de vară, majoritatea referințelor indică materiale confortabile, răcoroase și prietenoase cu pielea bebelușului: bumbac organic, in sau bambus. Aceste țesături sunt suficient de delicate pentru pielea moale și delicată a bebelușului și oferă o aerisire mai bună comparativ cu opțiunile sintetice. De avut în vedere și schimbările de temperatură, trecerile de la cald la rece/ răcoare, caz în care îl acoperim pe bebe cu o păturică sau îi punem deasupra o bluză cu mâneci lungi.

Foto: www.freepik.com