Bebeluși

Termometre pentru bebeluşi

În ziua de azi există o mare varietate de termometre – de la termometre auriculare, până la termometre non contact sau de măsurare a laptelui/ mâncării bebeluşului.

Alegerea termometrului potrivit se face în funcţie de performanţa şi fiabilitatea lui şi, în egală măsură, în funcţie de vârsta copilului. Însă criteriile pot varia în funcţie de scopul în care folosim termometrul – măsurarea temperaturii apei, laptelui, mâncării, a mediului ambiental.

De pe site-ul bebetei.ro, am selectat câteva modele:

Termometrul electronic sau digital, un model de preferat până la vârsta de doi ani, permite luarea temperaturii pe cale rectală, o metodă fiabilă de măsurare a temperaturii. Vârfurile sunt special concepute pentru a nu răni copilul.

Termometrul pentru baie se foloseşte, după cum îi spune şi numele, înainte de a pune copilul în cădiţă. Temperatura apei, pentru baie, este de 37°C; se amestecă apa caldă pentru a uniformiza temperatura şi se introduce termometrul. Temperatura exact să poate citi în general după două minute. Lichidul indicator poate fi la unele termometre un ulei vegetal.

Termometrul pentru ureche măsoară igienic şi în siguranţă temperatura şi este prevăzut cu un semnal de avertizare începând cu 37,5 °C. Pictograma „smiley râzând“ indică „totul este în ordine“, iar pictograma „smiley trist“ indică valoarea ≥ 38 °C.

Termometrul non contact, dotat cu tehnologie infraroșu, este utilizat atât în domeniul medicat, cât și în rândul mămicilor. Asigură măsurarea precisă a temperaturii corpului (la nivelul frunții, în 3 secunde), dar și a temperaturii ambientale, a lichidelor (lapte praf, apă din cădiţă etc) sau a anumitor suprafeţe (0°C–100°C).

Termometrul digital pentru mâncarea bebeluşilor, datorită senzorului de temperatură din oţel inoxidabil, este ideal pentru a verifica dacă hrana este la temperatura optimă de consum. Poate fi folosit în situaţii multiple – măsurarea laptelui din biberon, a mâncărurilor pasate, a temperaturii ambientale sa a apei din baie.

Termometrul pentru frunte, digital şi cu raze infraroşii, detectează temperatura corporală în mod precis şi fără a cauza dureri sau disconfort. Este sigur, rapid şi usor de folosit datorită tehnologiei de masurare cu cu infrarosu.
Timp de măsurare: o secundă.

Foto: pixabay.com