Comunicate de presă

Cursuri online de puericultură şi de alăptare, oferite gratuit de Bebe Tei şi copiisiparinti.ro

Dr. Ilinca Tranulis

Ca urmare a măsurilor luate de autorităţile române, în scopul prevenirii epidemiei cu noul coronavirus, spaţiile în care aveau loc cursurile gratuite de puericultură şi de alăptare au fost închise pentru o perioadă nedeterminată. Pentru că Bebe Tei și CopiiSiPărinți.ro îşi doresc să fie alături de părinţi şi pentru că avem nevoie în continuare de informaţii oferite de medici specialişti, din anul 2020 ambele cursuri au fost mutate online. Pot fi urmărite din confortul casei, etapele de înscriere sunt uşor de parcurs, iar conţinutul este actualizat la contextul pandemiei de coronavirus. Atât cursul de puericultură, cât şi cursul de alăptare sunt susţinute de Dr. Ilinca Tranulis, medic specialist pediatru şi consultant în lactaţie certificat internaţional IBCLC (International Board Certified Lactation Consultant).


Structura cursului de puericultură şi detalii despre atestatul care le permite taţilor prelungirea concediului paternal cu 5 zile lucrătoare
Principalele subiecte abordate fac referire la creşterea şi îngrijirea nou născutului – somn, băiţă, alăptare, schimbarea scutecului, motive de mers la medic etc -, fără a exclude însă şi informaţii utile despre naştere sau alimentaţia mamei.

Important! Atestatul de absolvire al cursului de puericultură este adresat taţilor. Prin urmare, în cazul în care se dorește atestat, este absolut necesar ca înregistrarea la curs să fie făcută de tată, și nu de mamă! După urmărirea cursului şi completarea unui test de tip grilă, aceştia vor obţine prin e-mail un atestat care le va permite prelungirea concediului paternal cu 5 zile lucrătoare, conform Legii concediului paternal nr. 210/1999, aprobată prin H.G. nr. 244/2000, cu completările ulterioare din OUG 117/2022. Înscrierile se fac din linkul următor: copiisiparinti.ro/cursuri-puericultura/inscriere-curs-online-puericultura.


Structura cursului de alăptare
Cursul îşi propune să prezinte şi să explice, pe de o parte, noţiuni şi aspecte de bază din domeniul alăptării, dar să şi răspundă, în acelaşi timp, la întrebări des întâlnite. Care sunt poziţiile de alăptare?, Cum ne dăm seama dacă bebe a mâncat suficient?, Se transmite coronavirusul prin laptele matern?, Cum se face corect ataşarea la sân? – sunt doar câteva dintre ele. Cursul îmbină elementele de teorie cu elemente practice, într-o manieră accesibilă, uşor de înţeles, fiind un ghid excelent pentru mămicile aflate la început de drum. Mai mult, ne convinge că alăptarea este darul cel mai de preţ pe care o mamă îl poate dărui pruncului ei.

Cum se fac înscrierile la cursul online de alăptare 
Înscrierile la cursul online de alăptare organizat de Bebe Tei şi copiisiparinti.ro se fac din linkul următor: copiisiparinti.ro/cursuri-alaptare/inscriere-curs-online-alaptare/. Paşii sunt intuitivi şi, după completarea câmpurilor respective, utilizatorul va primi un e-mail cu detaliile de acces.


Despre Bebe Tei (bebetei.ro)
Brandul Bebe Tei a apărut ca idee de business pe 15 noiembrie 2011, în cadrul Farmaciei Tei, plecând de la ideea comercializării produselor pentru bebeluşi. De-a lungul anilor, gama de produse s-a lărgit, ajungând să acopere nevoile întregii familii (copii cu vârsta cuprinsă între 0 şi 4 ani, femei, bărbaţi, graviduţe, proaspete mămici, bunici). În paralel, Bebe Tei a iniţiat şi o serie de proiecte care să vină în sprijinul părinţilor, actuali sau viitori. Cursurile gratuite de puericultură şi alăptare sunt două dintre ele.

Despre CopiisiParinti.ro
Site-ul CopiisiParinti.ro se adresează atât părinților, cât și celor care urmează să devină părinți. Articolele abordează subiecte din domenii tematice, structurate în categoriile următoare: sarcină, bebeluși, copii, sfatul specialistului, timp liber (moduri de petrecere a timpului liber). O altă categorie de interes este și „Produse recomandate“, unde vizitatorii găsesc o selecție de produse pentru întreaga familie, actualizată lunar.