Copii

Activităţi care îi învaţă pe copii despre alimentaţia sănătoasă

Caravana care îi învață pe cei mici despre alimentația sănătoasă ajunge în această vară în vestul țării. Iată programul şi conţinutul activităţilor:

Traseul Caravanei: Prima oprire a Caravanei a avut loc la Târgu Jiu, unde, timp de 7 zile cei mici au fost implicaţi în diverse activităţi interactive cu rolul de a-i familiariza cu noţiunea de alimentaţie sănătoasă. Următoarele destinaţii pe harta Caravanei sunt Hațeg (26 iulie – 1 august), Arad (4 august – 10 august), Timișoara (13 august – 19 august), Reșița (22 august – 28 august).

Conţinutul activităţilor: Butaforii, fructe și legume sub formă de exponate gigant, stații de explorat, jocuri pe tabletă, informații și curiozități despre toate categoriile de alimente – toate acestea vor fi disponibile la Caravană, unde cei mici vor învăța prin metode nonformale și interactive despre alimentația corectă.

„Detectivul de zahăr“, „Farfuria ideală“, „Super eroul K“, „Kinder Bike“ sunt câteva dintre jocurile pe care cei mici le vor descoperi, alături de multe module informative, ca „Piramida alimentară“, „Fii atent la ce bei“ sau „Tuburile digestive“.

Ce vor învăţa copiii: Copiii vor fi îndrumați de personal prin stațiile decorate atractiv, unde vor afla cum arată farfuria ideală, cum funcționează corpul uman în raport cu mâncarea, cum se combină corect alimentele, ce înseamnă gustare sănătoasă și cum să evite risipa alimentară – toate explicate pe înțelesul copiilor.

Condiţii de participare: Intrarea este liberă și se face în intervalul orar 10:00-18:00, în grupuri de maximum 5 persoane. La activități, pot participa copii cu vârsta cuprinsă între 5 și 14 ani.

Ce spun studiile: 65% dintre copiii cu vârsta până la 14 ani consumă dulciuri zilnic, în timp ce 43% consumă băuturi carbogazoase o dată pe săptămână sau mai des, potrivit sondajului național privind comportamentul alimentar al copiilor, realizat recent de organizatorii Caravanei. Totodată, 3 din 10 părinți susțin, în cadrul aceleiași cercetări, că cei mici nu mănâncă fructe proaspete zilnic sau aproape zilnic. La nivel european, cel mai recent studiu cu privire la obezitatea infantilă arată că în România, 7% dintre copii nu iau niciodată micul dejun, iar unul din 4 copii de 8 ani are probleme de greutate și unul din 10 suferă de obezitate.

Nevoia de a deprinde comportamente alimentare sănătoase include, pe lângă nutriție corectă, și evitarea risipei alimentare. Același studiu arată că, în România, risipa alimentară se ridică la 6.000 de tone pe zi, iar 49% din aceasta se produce în gospodării.

Caravana face parte din programul Akademiei Kinderland, organizat de Kaufland România și Asociația pentru Responsabilitate socială PLAN B, pentru al șaselea an la rând. Activităţile destinate copiilor vor avea loc în parcările magazinelor Kaufland din destinaţiile amintite mai sus.