Copii

Copiii şi sportul: artele marţiale, o opţiune

Artele marţiale pentru copii

Există sute de stiluri de arte marțiale și, contrar ideilor preconcepute despre acest sport – cum că ar presupune doar luptă și agresivitate -, scopul și esența sunt de fapt mult mai nobile.

Exercițiu fizic şi exerciţiu spiritual

Dacă te-ai hotărât să îți înscrii copilul la arte marțiale, ai făcut o alegere bună. Va învăța nu doar să se apere, ci să dubleze exercițiul fizic cu exercițiul spiritual. Pentru că da, a-l înscrie pe cel mic la arte marțiale nu înseamnă că vei scoate din el „un bătăuș și jumătate“. Este vorba de mult mai mult.

Sportul lucrează şi asupra minţii

Şi adulții descoperă, fără a căuta neapărat acest lucru, după ce încep să practice exerciții fizice regulat (în contextul unui sport de echipă/care presupune cel puțin doi participanți, dar nu numai) că simt un confort psihic, o gestionare mai bună a emoțiilor, o schimbare a perspectivei în relațiile cu ceilalți. Mişcarea fizică echilibrează, ne ordonează gândurile.

Ce înseamnă practicarea artelor marţiale

„Practicarea artelor marțiale înseamnă în principal dezvoltarea unei conștiinte superioare, în armonie cu mediul înconjurător și autocontrol realizat prin exerciții fizice și mentale, cunoștinte extinse de medicină, filosofie orientală, tehnologia materialelor (pentru folosirea armelor), psihologie etc“, informează pagina shin-daito.ro, unde găsiți mai multe detalii despre acest subiect, dar și despre Clubul Shin Daito din București, un Club cu o tradiție de 27 de ani, care organizează cursuri de autoapărare, Ju Jitsu, Pangration (Pankration) și box.

La ce vârstă îţi poţi înscrie copilul la arte marţiale

Unii părinți îşi înscriu copiii la arte marţiale la vârsta de 5-6 ani, alţii mai târziu. Înainte de toate, este bine să afli  ce tip de arte marțiale i se potrivește copilului tău şi apoi să cauţi un antrenor cu experiență în antrenamentul cu copiii.

Citeşte şi:
Cum îi ajută gimnastica pe copii
Cu copilul, la mare: ponturi pentru a evita să nu se rătăcească
Plimbarea copiilor: de ce iubesc cei mici să iasă din casă