Copii

Cu copilul, la mare: ponturi pentru a evita să se rătăcească

Cu copilul, la mare

Oricât de vigilent ai fi, e nevoie doar de o secundă ca să îl scapi pe cel mic din privire. În discuţie nu intră neapărat neatenţia părinţilor, ci imprevizibilitatea copiilor, faptul că acum sunt într-un loc şi în clipa următoare în alt loc.

Stabilirea unui perimetru de siguranţă

Stabilirea unui perimetru de siguranţă este cu atât mai importantă în contextul pandemiei de coronavirus. Într-un articol publicat pe republica.ro, aflăm de careurile de nisip, un mod de a delimita spaţiul de plajă asigurând distanţarea fizică faţă de ceilalţi turişti. Pe de altă parte, copilul are un reper referitor la zona în care se poate juca, în interiorul perimetrului de siguranţă sau în apropierea lui.

Detalii vestimentare în culori cât mai vii

Fie că e vorba de pălăriuţă, bandană, slip sau costum cu totul, preferabil este ca acestea să fie în culori cât mai vii. Este mult mai uşor de identificat un copil îmbrăcat cu un slip verde fosforescent sau roz aprins decât unul în slip alb sau o culoare comună. De asemenea, prezenţa unui accesoriu este un detaliu în plus care poate fi de folos.

Un punct de reper vizibil

În cazul în care copilul este la vârsta la care înţelege şi se poate comunica cu el, spuneţi-i în cuvinte cât mai simple ca, în situaţia în care se rătăceşte şi nu vă mai găseşte, să meargă spre un loc definit în prealabil împreună şi să vă aştepte acolo. Este important ca el să vadă şi să ştie de acel loc încă de la sosirea pe plajă – fie că e vorba de nişte stânci în apropierea cărora se află şezlongurile părinţilor, o terasă de pe plajă sau tobogane cu apă. Cu cât este mai vizibil reperul respectiv, cu atât poate fi localizat mai uşor.

Achiziţionarea sau confecţionarea unei brăţări de siguranţă

O brăţară de siguranţă este o altă soluţie pentru situaţiile în care un copil se rătăceşte. O puteţi achiziţiona de pe bebetei.ro sau confecţiona acasă, dintr-un material cât mai prietenos cu pielea copilului, urmând să treceţi pe ea detalii de identificare ale acestuia sau un număr de telefon. Cum un număr de telefon este mai greu de reţinut, este bine ca, un copil, odată ce începe să vorbească, să înveţe să-şi spună numele complet. În altă ordine de idei, sunt cazuri, de exemplu, în care copiii s-au rătăcit şi au fost găsiţi pentru că au ştiut să spună numele pensiunii/ hotelului unde erau cazaţi.

Articole recomandate:
10 activităţi simple, de vară, pentru copii
Cum îl ţii departe pe bebe de insecte
Bebeluşii şi înotul