Copii

Creme de protecţie solară pentru copii

Protejând pielea copiilor cu o cremă adecvată, îi ajutăm să se bucure de beneficiile soarelui fără a risca sănătatea. Prevenţia timpurie ne fereşte de pericolele târzii.

Cum alegem crema de protecţie solară pentru copii? Crema de protecţie solară pentru copii trebuie să aibă, în primul rând, un nivel înalt de protecţie (SPF 50+) şi, de asemenea, un spectru larg de protecţie. Textura, la rândul său, are rolul ei – aici opţiunile diferă: spray, cremă, lapte, loţiune (gama este vastă şi fiecare vine cu avantaje şi dezavantaje).

Rezistenţa la apă este un alt factor de avut în vedere (şi de urmărit când citim descrierea produsului). În ziua de azi, majoritatea cremelor de protecţie solară sunt rezistente la apă (fapt ce nu exclude reîmprospătarea stratului de cremă după ce copilul s-a uscat, de exemplu, ori au trecut 2-3 ore de la prima aplicare).

Şi, nu în ultimul rând, este important să avem în vedere şi absenţa alergenilor – pielea copiilor fiind mai sensibilă la iritații și reacții alergice, sunt indicate formulele fără parabeni și fără parfum. Mai jos, câteva sugestii de produse:


Cremă de protecţie solară pentru copii GH3 Derma+Sun SPF 50, 100 ml, Gerovital

Scurtă descriere: Produsul are la bază tehnologia PHYSABLOCK – o asociere de filtre solare și principii active care asigură protecție avansată împotriva radiațiilor UVA (ultraviolete de tip A), UVB (ultraviolete de tip B), VL (lumina vizibilă de energie înaltă) şi IR (radiații infraroșii). Ingredientul esenţial este Physavie®, un activ vegetal, cu proprietăți de protecție a pielii expuse la soare. Textura este emolientă, rezistentă la apă, fără parfum, fără alcool.

Cremă de protecţie solară pentru copii, SPF 50+, 75 ml, Elmiplant

Scurtă descriere: Formula conţine filtru solar natural şi este îmbogățită cu extract de bumbac – 100% natural, care acționează ca un balsam, ajutând la hidratarea și protecția pielii în timpul expunerii la soare. Sistemul de protecție UV fotostabil şi vitamina E au un puternic efect antioxidant, protejând pielea. Este hipoalergenică, rezistentă la apă, nu are parabeni, parafine, alcool sau coloranţi.

Cremă de protecţie solară pentru copii, SPF 50+, Photoderm Pediatrics Mineral, 50 gr, Bioderma

Scurtă descriere: Tehnologia sun barrier asigură protecție solară special concepută pentru pielea delicată a bebelușilor. Asocierea de filtre solare, vitamina E antioxidantă și uleiul de sâmburi de caise cu lipide biomimetice protejează și întăresc funcția de barieră a pielii împotriva soarelui. Descrierea produsului este însoţită şi de o recomandare a specialiştilor în sănătate: evitați expunerea directă la soare a bebelușilor și copiilor, încurajați copiii să poarte îmbrăcăminte adecvată pentru a-i apăra de soare (tricou, ochelari de soare, pălărie) și folosiți produsul pe zonele neacoperite. Crema are o textură lejeră, se absoarbe rapid, este non lipicioasă, rezistentă la apă şi salivă şi prezintă toleranţă cutanată și oculară foarte bună în condiții normale de utilizare.

Cremă de protecţie solară pentru copii SPF 50+ Kids Ultra, 150 ml, Nivea

Scurtă descriere: Conține filtre organice și minerale extrem de eficiente UVA/UVB pentru protecție imediată și de lungă durată (menţine protecţia şi în apă). Reduce riscul alergiilor solare, rezistă la nisip şi transpiraţie şi asigură compatibilitate la nivelul pielii (testată dermatologic). Înainte de expunerea la soare, se aplică pe piele un strat vizibil de loțiune; se reaplică frecvent pentru menţinerea protecţiei, mai ales dacă cel mic a înotat sau s-a uscat cu prosopul.

Cremă pentru copii, cu protecţie solară SPF 50+, 100 ml, Riemann P20

Scurtă descriere: Crema oferă o durabilitate de până la 10 ore, o rezistenţă la apă de până la 3 ore şi o protecţie UVA de grad superior. Datorită unei formule cremoase şi delicate, prietenoasă cu pielea copiilor, produsul este confortabil la aplicare şi, ulterior, la purtare. De asemenea, este hipoalergenic, testat de dermatologi şi nu conţine parfum, fiind sigurăa chiar şi pentru copiii sub trei ani. Se aplică într-o cantitate generoasă (1 pompă pe kg de greutate a copilului), uniform, cu 15 minute înainte de a ieşi la soare. Se masează bine şi se acordă atenţie sporită zonelor vulnerabile – urechi, nas, umeri, tibii, picioare. Evitaţi contactul cu ochii.