Copii

Cum petrecem de 1 iunie

Oricare ar fi modul în care alegeţi să petreceţi Ziua de 1 Iunie, copilul va păstra în memorie aceste momente. Să le facem, prin urmare, cât mai frumoase. 😊

Mergem la cofetărie? De ce nu? Le plac dulciurile, dar, mai mult de-atât, vor să fie lăsaţi să savureze în linişte dulcele preferat – să nu li se reamintească de ce nu e bine să mâncăm prea multe dulciuri, să nu li se atragă atenţia asupra orei (e prea târziu pentru ciocolată!), să nu li se repete că preparatele de casă sunt mult mai sănătoase decât cele din oraş. Mersul la cofetărie are farmecul lui, face parte din frumoasa vârstă a copilăriei, iar 1 Iunie este un motiv suficient pentru a face o vizită acestui spaţiu al aromelor şi gusturilor care ne fac fericiţi. E o bucurie simplă, dar atât de plină, atât de apetisantă!

Un film? Da! Şi să fie cât mai amuzant dacă se poate! Weekendul trecut, mai exact pe 27 mai, a intrat în cinematografe o animaţie cu o poveste extrem de dinamică, aşa, pe placul copiilor. Întâmplările o au ca personaj central pe Mina, înzestrată cu o putere supranaturală – creează şi controlează visele celor din jur. Mina profită de acest dar şi pune la cale o mică răzbunare… Filmul se numeşte Dreambuilders, tradus la noi Fabrica de vise, iar vizionarea lui poate fi o idee simpatică de a petrece o parte din ziua de 1 Iunie.

Copilul este pasionat de cărţi sau de benzi desenate? În cazul în care răspunsul este Da!, iar copilul stă în Bucureşti sau este în trecere prin Bucureşti, ziua de 1 Iunie are o singură adresă: Bookfest! Pe 1 Iunie începe cel mai aşteptat târg de carte al verii, ocazie cu care editurile participante vor pregăti tot felul de evenimente, activităţi interactive şi multe alte surprize pentru copii. Şi pentru că anul acesta ţara invitată este Japonia, pasionaţii de manga vor găsi ultimele noutăţi în domeniu, dar şi alte cărţi interesante pentru ei. Intrarea este gratuită, desigur.

Pentru că 1 iunie este zi liberă pentru întreaga familie, o drumeţie în împrejurimi, o ieşire în oraş – la locul de joacă, în parcuri ori alte puncte care să permită activităţi în aer liber -, sunt alte sugestii de a petrece această zi împreună. Cei care aleg, în schimb, să stea acasă, pot organiza o petrecere tematică, pot juca jocuri în familie, pot pune la cale o pizza day sau orice altceva care să facă din ziua de 1 Iunie o zi a veseliei şi a bucuriei că ne avem unul pe altul.

Foto: www.freepik.com