Copii

Evenimente de 1 iunie, Ziua copilului

De 1 iunie petrecem în familie, ne bucurăm de cea mai frumoasă zi din an, ascultăm muzică, ne jucăm, desenăm, mâncăm înghețată și facem tot ce vrem.

Distracția începe de azi, 31 mai, cu un concert special, intitulat Jazz For Kids. De la orele 19, copii, părinți, bunici – altfel spus, copiii de toate vârstele! – sunt invitați la Sala Radio la un concert dedicat Zilei Internaționale a Copilului, unde vor asculta melodii cunoscute și îndrăgite din filme de animație, interpretate nu doar de soliști cu experiență, ci și de copii și tineri. Concertul are și o componentă educativă: artiștii de pe scenă vor povesti micilor spectatori despre instrumentele muzicale, sonoritatea lor și modul în care se naște muzica.


Art Safari Kids Edition – expoziții cu jucării din Epoca de Aur, creații LEGO®️ de mari dimensiuni, cinema, spectacole și cursuri de artă, între 1-5 iunie. Palatul Dacia-România de pe Lipscani găzduiește cel mai distractiv eveniment cultural dedicat întregii familii. Expoziții de jocuri și jucării vintage de la Muzeul Jucăriilor, costume, păpuși, filme și spectacole realizate în colaborare teatrele pentru copii sunt doar o parte din surprizele pregătite de organizatori. Toți copiii până în 14 ani intră gratuit la expoziții. Detalii, aici!


Ce filme vedem la cinema: Spyder Man, eroul celei mai noi animații pentru copii. Vineri, 2 iunie, intră oficial în cinematografe Spider-Man: Across the Spider-Verse, o aventură epică în care Omul Păianjen își unește forțele cu Gwen Stacy și o nouă echipă de Oameni Păianjeni pentru a înfrunta răul și a restaura pacea.


Karpatia Pony Show are loc între 1 iunie şi 5 iunie pe domeniul Cantacuzino Floreşti (Prahova). 5 zile de vacanță pentru copii și părinți, cu show-uri, concursuri și experiențe unice dedicate întregii familii. Ultima zi, 5 Iunie, va fi una a porților deschise, cu activitați restrânse doar pe segmentul agrement, dar suficiente cât să redea din savoarea domeniului și a evenimentului.


Pentru că 1 iunie este zi liberă pentru întreaga familie, o drumeţie în împrejurimi, o ieşire în oraş – la locul de joacă, în parcuri ori alte puncte care să permită activităţi în aer liber -, sunt alte sugestii de a petrece această zi împreună. Cei care aleg, în schimb, să stea acasă, pot organiza o petrecere tematică, pot juca jocuri în familie, pot pune la cale o pizza day sau orice altceva care să facă din ziua de 1 Iunie o zi a veseliei şi a bucuriei că ne avem unul pe altul.

Foto: www.freepik.com