Copii

Felicitări de Paște. Să desenăm iepurași împreună cu copiii!

Pentru că iepurașul este eroul central în felicitările de Paște, iată câteva idei de desene cu aceste simpatice animăluțe:

Iepurași cu fundiță, gata să iasă pe hârtie ca puii din ou!

Din câteva linii și mai multe culori, se poate desena acest simpatic iepuraș, gata să aducă zâmbete celui care îl privește. Se pot folosi creioane colorate, carioci sau culori pentru pictat – acrilice, tempera, acuarele. Important e ca desenul să plece de la schiță, după care se adaugă culorile.

Iepuraș friguros, dar gata să ofere un cadou


Un iepuraș care ne provoacă imaginația: fularul, cadoul, covorul pot fi colorate în alte nuanțe, după cum dorește și își închipuie fiecare. Importantă este linia simplă a conturului, prin urmare, nu e nevoie decât de puțină atenție și voință.

Iepuraș simpatic, deși plictisit și nedoritor să stea la poză

Nu este obligatoriu ca toți iepurașii să fie veseli, dar e preferabil să fie simpatici, mai ales dacă ne propunem să îi desenăm pe o felicitare de Paște. Dacă iepurașul din imaginea de mai sus poate fi uni – culoarea este la alegere -, în privința ouălor, puteți jongla cu cel puțin 4 culori. Spor la desenat și imaginat!

Iepuraș visător, cu ochi mari și urechi pufoase

Uitați-vă la ochii acestui iepuraș! Faptul că sunt mai mari decât în mod obișnuit ne atrage, automat, atenția. Oare la ce-o visa, la ce s-o gândi? Nu contează, ideea e să reușim să redăm și noi prin desen latura lui visătoare. Așadar, ne concentrăm pe ochi: contur generos, luminițe care sclipesc, iar în fundal, steluțe și flori.

Iepurași galagtici, veseli și gata să exploreze universul

Dacă vă plac mult, mult iepurașii, atunci nu vă limitați să desenați doar unul. Copilul își exersează precizia, atenția, încadrarea în spațiu, însă, mai mult de-atât, va avea bucuria realizării unui desen complex.

Foto: www.freepick.com, www.pixabay.com