Copii

Joaca cu plastilina: 5 idei pentru copii

Cifre din plastilină, melci, elefanți sau dinozauri din plastilină – câte nu se pot crea din acest material ușor maleabil și atât de plăcut la atingere? Idei sunt nenumărate. Noi vă propunem cinci, pentru copii începând cu vârsta de doi ani și pentru părinți cărora le place să modeleze cot la cot cu ei.

Cifre din plastilină
Dacă plastilina copilului se află încă în stadiul în care culorile nu au fost amestecate, se pot modela cifre, ca în imaginea de mai jos. Gradul de dificultate crește treptat, în funcție de forma cifrei. Atenția și concentrarea sunt solicitate și, în plus, copilul se familiarizează cu cifrele altfel decât desenându-le sau scriindu-le. Ba chiar le poate da personalitate prin propria-i interpretare, „intervenție“ asupra formei. 😊

Cifre din plastilină

Cifre din plastilină


Melc din plastilină
Este nevoie de două bucăți de plastilină de culori diferite, care se modelează, separat, între palme. După ce se obțin două bucăți lungi, ca niște fire mai groase, se asamblează după modelul din imaginea de mai jos. Desigur, melcului i se pot adăuga ochi sau ochelari, fiecare cu imaginația lui. Simplu de realizat, acest melc din plastilină poate fi personaj într-un joc imaginar alături de alte personaje din lego.

Melc din plastilină

Melc din plastilină


Elefant din plastilină
Cine nu are în cutia cu jucării un elefant Cici? Un elefant din plastilină solicită atenție mai mare și răbdare mai multă. Așa că, dragi părinți, treziți la viață copilul din voi și modelați împreună cu cel mic un elefănțel! I-ați putea cere să dea formă el elementelor de dimensiuni mai mici (ochi, fildeș, urechi), iar voi, să modelați elementele mai mari (cap, trompă, corp, picioare). Și-atunci să vedeți ce va ieși când le veți lipi unele de altele!

Elefant din plastilină

Elefant din plastilină


Dinozaur din plastilină
Dinozaurul-care-a-mâncat-prea-mult-pepene-roșu, Dinozaurul-care-a-stat-prea-mult-la-solar sau Dinozaurul-roșu-de-furie? Cum să-i spunem acestui dinozaur din plastilină roșie? Să-i dai viață este o provocare, cum nu?!, însă, luate pas cu pas, lucrurile se simplifică. Așadar: se modelează, pe rând, aripile, brațele, picioarele, trunchiul (cu tot cu coadă și cap). Apoi: ochii, colții, nasul, sprâncenele, creasta. Teoria este simplă, așa-i, iar practica plină de surprize. Important este ca, indiferent de modelul ales – melc, elefant, dinozaur – să nu uitați să faceți din joaca cu plastilina un moment de bucurie!

Dinozaur din plastilină

Dinozaur din plastilină


Căsuță cu oameni de zăpadă, din plastilină
Când plastilina e amestecată, iar destinul culorilor pare compromis, luați-o ca atare și creați împreună cu copiii un peisaj multicolor de iarnă! Oameni de zăpadă portocalii, căsuță în nuanțe de albastru, steluțe în degradeuri și tot ce vă mai trece prin minte. Noi ne-am oprit la compoziția de mai jos:

Căsuță cu oameni de zăpadă, din plastilină

Căsuță cu oameni de zăpadă, din plastilină

Foto: pixabay.com, copiisiparinti.ro