Sarcină

7 semne care anunță o sarcină

Chiar dacă semnele care anunță o sarcină pot fi varia de la caz la caz, există totuși o serie de simptome prezente la majoritatea femeilor însărcinate.

Nu îți mai vine ciclul
Este unul dintre semnele clasice care anunță o sarcină. În cazul în care apar sângerări și în sarcină, se impune consultul medical pentru a stabili clar cauza. Sunt cazuri când menstruaţia continuă să aibă loc normal, mai ales când femeia rămâne însărcinată în apropiere de începutul următoarei menstruaţii.

Te simți din ce în ce mai obosită
Nu este un semn întâlnit la toate femeile care rămân însărcinate. Unele se simt mai energice și mai active. Dar, în general, se remarcă o oboseală. Explicația este următoarea: corpul începe să aibă nevoie de energie pentru a forma placenta, „învelișul“ în care va sta fătul 9 luni.

Simțul mirosului devine mai sensibil
Poate interveni aversiunea față de anumite preparate sau pofte pentru alte mâncăruri. De asemenea, este posibil să respingi mirosurile de parfum sau aromele tari ale condimentelor.

Apar grețurile
Grețurile sunt prezente, cel mai adesea, în primul trimestru de sarcină. La unele femei pot persista toată sarcina. Important e, în cazul grețurilor, să urmărești simptomele asociate lor, cum îți afectează starea generală și să mergi la medic în cazul complicațiilor. Unul dintre riscuri este deshidratarea.

Treci dintr-o stare în alta
Fluctuațiile hormonale din timpul sarcinii au un efect și asupra dispoziției. Dacă există cauze exterioare, indispoziția se poate accentua. Încearcă să vorbești despre neliniștile tale, cel mai indicat cu o persoană specializată, care îți oferă soluții concrete, nu doar sfaturi.

Sânii se modifică
Sânii devin mai fermi, mai sensibili, pot durea, sfârcurile și areolele îşi schimbă culoarea. De ce au loc toate aceste modificări? Sub influența hormonilor, crește fluxul de sânge și intervin schimbări la nivelul țesutului glandular.

Vizitele la baie sunt mai dese
Pentru că embrionul secretă hormonul de sarcină hCG (n.r. gonadotropina corionică umană, detectată și în testele de sarcină, datorită căruia se înroșesc liniuțele), cantitatea de sânge din zona pelviană se mărește.  (sursă: „15 simptome precoce de sarcină“ – totuldespremame.ro). Din cauza acestei presiuni simți nevoia să mergi mai des la baie, chiar dacă nu urinezi foarte mult.