Sarcină

Ai decis să hrănești copilul la sân. Câteva lucruri bine de știut înainte de alăptare

Dacă ești la primul copil și ai hotărât să îl hrănești la sân, decizia în sine este un pas important. Este bine să ai în vedere câteva aspecte legate de procesul alăptării:

Cu cât știm mai multe detalii în privința alăptării, cu atât vom fi mai încrezătoare și vom putea, implicit, să facem față mai bine obstacolelor care apar. Pentru că da, la început, pot apărea și disconforturi – de la sfârcuri dureroase, până la dureri de sân sau angorjarea sânilor. Din aceste motive, multe mame sunt tentate să oprească procesul alăptării, renunțând astfel la decizia inițială. Înainte de a naște, discută hotărârea ta împreună cu medicul, stabiliți soluții pentru eventualele probleme.

La fel de important este ca, tot înainte de a aduce copilul pe lume, să participi la un curs de alăptare. Iată cum te ajută, concret, un curs de alăptare:

  • informațiile sunt oferite de un specialist (medic pediatru și consultant în lactație certificat internațional IBCLC);
  • conținutul este atent structurat și acoperă aspecte esențiale legate de alăptare (de la pozițiile de alăptare, atașarea la sân și semnele de foame până la medicamentele permise în perioada alăptării sau depresia postanatală);
  • conținutul este actualizat (demontează mituri legate de alăptare și are în vedere și alăptarea în cazul mamelor cu Covid).

În cazul în care mameloanele sunt retractate sau plate și asta constituie o problemă în timpul hrănitului la sân, discutați, de asemenea, cu medicul. Într-o astfel de situație, succesul alăptării crește dacă sugarul este obișnuit cât mai devreme cu suptul direct din sân – informează www.alapteaza.com. Un alt articol interesant și exhaustiv pe subiectul alăptării este și Cum încep alăptarea, publicat pe www.07alaptare.ro.

Și, nu în ultimul rând, procură-ți în ultima lună de sarcină unul, două sutiene speciale pentru alăptare. Evită să achiziționezi prea multe. În timp, dimensiunea sânilor se modifică, crește odată cu începerea lactației, prin urmare, este posibil să fie nevoie de o mărime mai mare.

Succes, răbdare și încredere în alăptare!

Cum încep alăptarea – www.07alaptare.ro
Se poate alăpta cu mameloanele ombilicate sau plate?
– www.alapteaza.com
Probleme legate de alăptare – www.reginamaria.ro