„Cel mai simpatic ghid de sarcină“
Scrisă cu sinceritate şi umor, „Cel mai simpatic ghid de sarcină“ este o carte destinată atât femeilor însărcinate, cât şi celor care îşi doresc să devină mame. Autoarea ei, Vicki Iovine, a născut patru copii în şase ani şi a trecut prin toate dificultăţile, dar şi deliciile acestei experienţe, de fiecare dată unică. Secretul „supravieţuirii“? Puţin umor, multă răbdare şi, mai ales, infinită dragoste pentru fiinţa care prinde contur în tine.
„Sarcina ta. Ce înseamnă sarcina pentru viitorul tată“
Pentru că sarcina îi priveşte şi pe viitorii taţi, Glade B. Curtis şi Judith Schuler au gândit această carte special pentru ei. Ghidul conţine un glosar cuprinzător de termeni, informaţii medicale curente şi sfaturi despre cum ar putea sprijini partenerele în perioada sarcinii, dar şi la naşterea bebeluşului. De asemenea, sunt atinse şi subiecte mai delicate, însă reale: cum poate afecta sarcina relaţia de cuplu, cum evaluăm impactul financiar pe care îl are venirea pe lume a unui copil.
„Ghid psihologic pentru sarcină şi maternitate“
„Corpul şi spiritul trebuie tratate întotdeauna împreună“ – este de părere Corinne Antoine, psiholog clinician, psihoterapeut şi profesor. Când a scris „Ghid psihologic pentru sarcină şi maternitate“, a plecat de la premisa că, deşi maternitatea este o stare naturală, la unele femei totul poate deveni complicat. Se referă, concret, la evenimentele care blochează conştient sau inconştient accesul la maternitate: copilăria, relaţiile din familie, relaţia cu propria mamă. Iată o lectură care ar putea preveni anumite blocaje, care ne-ar putea ajuta pentru a înţelege şi gestiona mai bine anumite momente mai dificile.
„Sarcina ta după 35 de ani“
Uşor de citit, cu informaţii actualizate (cartea este la ediţia a doua) şi scrisă de autorii celebrei cărţi „Sarcina ta, săptămână cu săptămână“ (Glade B. Curtis şi Judith Schuler), volumul îşi propune să sprijine femeile care concep un copil după 35 de ani. Furnizează date medicale, oferă răspunsuri la întrebări-cheie şi recomandări practice privind armonizarea sarcinii cu viaţa de zi cu zi.
„La ce să te aştepţi în primul an de viaţă“
Cunoscută în rândul cărţilor de parenting drept „noua biblie a bebeluşilor“, „La ce să te aştepţi în primul an de viaţă“ este un ghid complet, în care sunt explicate toate lucrurile pe care o viitoare mamă este bine să le ştie despre primul an din viaţa bebeluşului: cum le descifrăm tipurile de plâns, ce trebuie să ştim despre alăptare, informaţii despre somn, dezvoltarea copilului lună de lună, plus o serie ilustrată referitoare la primul ajutor, siguranţă, îngrijirea prematurilor şi multe, multe altele.