„La ce să te aștepți când ești însărcinată“ (de Heidi Murkoff, ed. Lifestyle Publishing)
Considerată Biblia femeilor însărcinate, cartea se află deja la a cincea ediție. Este un ghid complet pentru graviduțe, începând cu momentul concepției, până la cel al nașterii, dar și perioada de după. Tăticii, la rândul lor, vor găsi informații importante pentru ei. Câteva exemple de subiecte abordate: noutăți despre diagnosticele prenatale, medicamente sigure de luat în sarcină, opțiuni de naștere, stilul de viață, activitatea sexuală în sarcină, îngrijirea pielii etc.
„Sarcina ta. Întrebări și răspunsuri“ (de Dr. Glade B. Curtis și Judith Schuler, ed. Semne)
Volumul conține peste o mie două sute de întrebări legate de sarcină, grupate pe teme. Este vorba de întrebările cel mai des întâlnite și la care ne dorim răspunsuri cât mai rapide. Cartea are și o serie de ilustrații ajutătoare. Câteva teme abordate: sarcinile multiple, sarcina și jobul, sarcina și transformările emoționale ale mamei, fazele travaliului, bagajul pentru spital etc. Prezenta ediție este complet revizuită și actualizată.
„Sarcina. Numărătoarea inversă“ (de Susan Magee, ed. Didactică Publishing House)
Sfaturi practice, sfaturi folositoare și adevăruri necenzurate – este subtitlul acestei cărți, scrisă în colaborare cu Kara Nakisbendi, doctor în științe medicale. Susan Magee vine în ajutorul graviduțelor cu sfaturi concrete pentru fiecare zi a sarcinii, încurajându-le și ajutându-le să renunțe la atitudinea negativistă. De la ce se întâmplă cu fătul, până la stările prin care trece viitoarea mamă sau transformările fizice, volumul lui Susan Magee este un titlu de referință în rândul cărților despre sarcină.
Foto: freepik.com