Sarcină

Stări de neliniște în sarcină? Sugestii pentru atenuarea lor

Sarcina vine cu diverse provocări, stări fel de fel, când bucurie, când tristețe, iar anotimpul rece – cu zilele mai scurte și, implicit, mai puțină lumină – pare să fie, la rândul lui, o provocare.

Să-i dăm creierului de lucru! Plictiseala este bună, în mod cert are rolul ei, dar când se prelungește prea mult face loc gândurilor care ne agită. Punerea în practică a unor activități care ne fac plăcere, a unui hobby cu alte cuvinte, ne relaxează și ne ține departe de sursele de stres. În plus, vom începe să privim cu o ușoară detașare problemele care ne apasă și, cine știe, vom găsi și soluții, încetul cu încetul.

Să ieșim din casă cât de des putem! Contactul cu lumina și, implicit cu razele soarelui, are un efect pozitiv asupra organismului și a stării de bine, în general. Însă din această ecuație a contactului cu lumina, face parte și alt detaliu: plimbarea, mișcarea. Prin urmare, de fiecare dată când avem ocazia și când vremea este prietenoasă, să facem plimbări și să profităm de avantajele aerului de toamnă.

Să nu ne lăsăm controlați de telefon! Una dintre sursele importante ale oboselii și extenuării de care se plânge multă lume în ziua de azi, este dependența de telefonul mobil. Ne trezim și ne conectăm imediat la internet; în timpul zilei, cum avem puțin timp liber, îl dedicăm statului pe telefon; iar seara, nu adormim dacă nu verificăm mai întâi toate noutățile de pe rețelele de socializare. Există soluții pentru a atenua această dependență, nu e nevoie decât de puțină voință și de impunerea unui program.

Este important să nu lăsăm stările de tristețe să ne acapareze, să prevenim depresia și să apelăm la ajutorul unui specialist în cazul în care simțim nevoia să vorbim cu cineva!

Citește și:
Depresia postpartum – importanța ajutorului specializat
Însărcinată, toamna – să profităm de avantajele sezonului!
Să ne înțelegem emoțiile și să controlăm stresul în sarcină!

Foto: www.freepik.com