Sarcină

Tipuri de teste de sarcină

De la modelul clasic la varianta digitală, de la confirmarea prezenţei sarcinii până la indicarea săptămânii, testele de sarcină sunt neaşteptat de variate:

Testul de sarcină cu dispozitiv de tip stilou (modelul clasic de test)
Vârful absorbant al dispozitivului se aşază în fluxul de urină timp de cel puţin 10 secunde. Se pune apoi capacul pe dispozitiv (poziţionat orizontal) şi se aşteaptă să apară liniile de culoare (rezultatele pozitive apar într-un minunt). Orice probă de urină este adecvată pentru testarea sarcinii, dar o probă din prima urină de dimineață este optimă, deoarece are cea mai mare concentrație de HCG.

Test de sarcină din sânge
În timp ce sarcina poate fi detectată în urină la aproximativ o săptămână după întârzierea ciclului menstrual, testele de sânge pot detecta sarcina încă din primele zile după implantarea în uter a ovulului fecundat. Se obţine o picătură de sânge, cu ajutorul lanţetei din cutie. Se pune cu pipeta sângele în orificiul casetei de testare. Se adaugă soluţia de diluţie din flacon. În cinci minute, se obţine rezultatul.

Test de sarcină cu determinarea săptămânii
Detectează devreme sarcina şi determină săptămâna. Poate fi utilizat înainte de data la care ar fi trebuit să înceapă menstruația. Avantajul lui constă în faptul că poate fi utilizat în orice moment al zilei. Cutia conţine un pliant cu instrucţiuni de utilizare, un plic din aluminiu cu testul și un plic desicant. Este nevoie de un ceas şi, opţional, de un recipient din sticlă pentru a colecta mostra de urină.

Test de sarcină digital
Testul de sarcină digital este rapid, cu precizie >99% şi permite autotestarea exactă a prezenţei sarcinii, prin intermediul hormonului hCG din urină. Afişează rezultatul în maximum cinci minute. Limita hCG minimă de detecţie este de 25 mIU/mL. Un beep semnalează faptul că testarea a început, iar al doilea beept faptul că rezultatul este gata.

Test de sarcină ultratimpuriu (sau ultrasensibil)
Acest tip de test poate fi utilizat cu până la şase zile înainte de întârzierea menstruației, adică cu 5 zile înainte de ziua în care este așteptată menstruația (ziua estimată a menstruației). Dacă se efectuează testul înainte de ziua estimată a menstruației, se utilizează prima urină a zilei. În caz contrar, se poate efectua testul la orice oră. Nu se beau cantităţi mari de lichide înainte de folosirea testului.

Găsiţi aici mai multe modele de teste de sarcină, fiecare dintre ele cu descrierea şi detaliile aferente!

Foto: www.freepik.com