Timp liber

20 de locuri pentru copii, de vizitat în Europa

Legoland Berlin, Germania

Primul semn că suntem cu gândul la vacanță e atunci când ne facem lista cu locurile pe care vrem să le vedem. Dacă aveți în plan Europa, iată 20 de locuri pentru copii, de vizitat în Viena, Barcelona, Berlin și Londra.

Viena pentru copii

Naschmarkt, cea mai veche piață din Viena, îi va atrage pe copii ca un magnet. În special dacă le place marțipanul! Și mai ales dacă au o slăbiciune pentru turta dulce.

Parcul de distracții Prater promite aventuri de neuitat în Marea Roată. Iar asta nu e singura atracție a locului!

La Grădina Zoologică Schönbrunn, cei mici vedea live tot felul de animale și animăluțe, iar dacă sunt curioși, le pot vedea și când sunt hrănite (există un program afișat la intrarea în Zoo cu orele lor masă).

Casa Imperială a Fluturilor Tropicali (Schmetterlinghaus) găzduiește numeroase specii de fluturi, un adevărat spectacol.

La Muzeul Copiilor (în Palatul Schönbrunn), vor afla cum trăiau copiii la palat în vremea Habsburgilor și își vor umple bagajul de cunoștințe.


Barcelona pentru copii

Ai un copil care vrea să știe totul, să experimenteze și să reinventeze universul? O vizită la MIBA – Muzeul Ideilor și al Invențiilor îi va oferi răspunsuri la multe întrebări.

La Muzeul ciocolatei (Museu de la xocolata) copiii află istoria celui mai iubit dulce din lume: cum a ajuns în Europa, ce proprietăți are, cum a evoluat de-a lungul timpului. Da, ciocolata are și ea o poveste, ca toate lucrurile cu tradiție din lume.

Parcul Tibidao oferă diverse moduri de distracție pentru copii. Tot aici puteți lua telecabina până la castelul Montjuic care, privit de sus, are forma unei stele.

Parcul Guell, o altă destinație cunoscută din Barcelona, este o adevărată lume de mozaicuri pline de culoare.

Fascinantul Acvariu din Barcelona (Aquarium de Barcelona) este spectaculos. Cei mici nu se vor mai da plecați de-aici.


Berlin pentru copii

Neapărat de bifat Legoland Discovery Center, cu peste 5 milioane de piese sub același acoperiș. Restul e joacă și iar joacă…

Computer Games Museum este la fel de interesant atât pentru copii, cât și pentru părinți.

Pasiunea celui mic sunt dinozaurii? La Muzeul de Istorie Naturală (Museum für Naturkunde) se află cel mai mare schelet de dinozaur din lume. Apropo, aici a ajuns recent primul scanner 3D din lume pentru colecțiile de insecte.

Un alt muzeu pentru copii este Muzeul labirint (Labyrinth Kindermuseum Berlin), un spațiu interactiv plin de surprize.

AquaDom & Sea Life Berlin, o altă atracție din capitala Germaniei, completează experiența celor mici în Berlin.


Londra pentru copii

Roata gigantică London Eye sau Ochiul Londrei, cum i se mai spune, este o primă destinație din Londra pentru familiile cu copii, dar nu numai.

Muzeul copilăriei (V&A Museum of Childhood) găzduiește colecții uriașe de jucări și jocuri, toate, bineînțeles, pentru copii.

La Madame Tussauds (Muzeul Figurilor de Ceară), se vor putea poza alături de supereroi favoriți (Spiderman, Ironman, Wolverine etc).

Studiourile Warner Bros le deschid perspectiva unei călătorii imaginare pe urmele celebrului magician Harry Potter.

Grădinile Kensington ascund un alt personaj iubit de copii, Peter Pan. Aici vor vedea statuia de bronz a băiețelului care a refuzat să crească.

Pentru mai multe recomandări de destinații, intrați pe triptil.ro, unde veți găsi sugestii testate de călători împătimiți, din cele mai variate colțuri ale lumii.

Foto: berlincitytours.com