Timp liber

Băuturi răcoritoare, pe bază de fructe, pentru zile toride

Zmeură, pepene roșu, pepene galben, afine sau mure – ne lasă gura apă numai când ne gândim la ele… Cu mentă și o umbră de lime, miere și cuburi de gheață, putem obține rețeta perfectă pentru o zi de vară:

Limonadă rece pentru zile fierbinți

Pentru un litru jumătate de limonadă, avem nevoie de:

  • jumătate de lime (copt, zemos);
  • 3-4 linguri de miere (dacă e lichidă, 3-4; dacă e zaharisită, 2);
  • 1, 5 l apă;
  • 4 frunze de mentă proaspete.

Limonada se pregătește în felul următor: se stoarce bine jumătatea de lime într-o carafă (de 1, 5 litri); separat, se topește mierea în apă (se ia din apa pentru limonadă); se taie frunzele de mentă. Se amestecă toate, se completează cu restul de apă și se lasă la frigider să se așeze aromele. Înainte de a fi pusă în pahare, se amestecă încă o dată.

Cocteil revigorant cu pepene roșu (2 porții)

Da, e recomandat să mâncăm fructele ca atare, cât mai proaspete, însă cum aromele lor sunt foarte tentante, cu atât mai savuroase vor fi și preparatele care le au ca ingrediente. Pentru cocteilul cu pepene roșu, avem nevoie de:

  • 600 gr miez de pepene roșu (2 felii generoase);
  • 1-2 linguri de zeamă de lime (în funcție de gust, se mai poate pune sau, dimpotrivă, reduce cantitatea);
  • 2 crenguțe de mentă proaspătă;
  • gheață (întreagă și sfărâmată);
  • o felie de lime;
  • zahăr brun candel (doar în cazul în care pepenele nu e dulce).

Iată și cum preparăm cocteilul cu pepene roșu:

  • se curăță pepenele de sâmburi, se pun feliile în blender, se amestecă, se strecoară prin sită și se lasă la scurs;
  • se curăță frunzele de mentă de pe crenguțe, se spală, se pregătește sucul de lime;
  • se amestecă toate;
  • se gustă și, în funcție de gust, se adaugă zahărul candel;
  • se lasă la frigider pentru aproximativ două ore;
  • înainte de a fi consumat, se adaugă felia de lime, frunze de mentă (pentru decor) și cuburi de gheață.

Cocteil aromat cu zmeură și pepene galben (2 porții)

O băutură nu doar răcoritoare, dar fină și discret parfumată! Cocteilul se poate prepara și cu mure sau amestec de fructe roșii. Pentru moment, iată rețeta cu zmeură și pepene galben:

Ingrediente: 100 gr de zmeură; jumătate de pepene galben (potrivit ca mărime); 5 cl sirop din trestie de zahăr;
20 cl apă minerală.

Mod de preparare:

  • se mixează zmeura până se obține consistența unui sos;
  • se pune pulpa pepenelui, după ce s-au scos semințele, în bolul unui blender;
  • adăugați în același bol „siropul“ de zmeură, siropul din trestie de zahăr și mixați până la o consistență spumoasă;
  • puneți apa minerală și amestecați încet;
  • când turnați în pahare, adăugați cuburi de gheață.

Surse: traducere și adaptare cuisinezavecdjouza.fr, cuisineaz.com; foto: www.freepik.com