Timp liber

Cărți pentru copii, cu vârsta între 2 și 7 ani. Noutăți editoriale de neratat

Cărți noi pentru copii

Micii cititori sau pasionații de cărți ilustrate au de unde alege: noutățile editoriale din domeniul cărților pentru copii sunt irezistibile!

Pentru 4 ani+: „Douglas, ai nevoie de ochelari!“ (de Ged Adamson)
Această cărticică adorabilă scrisă și ilustrată de britanicul Ged Adamson este ideală pentru copiii care trebuie să se obișnuiască cu ochelarii. Vor descoperi că purtarea lor nu este o corvoadă, ci chiar un lucru distractiv. Situațiile prin care trec Douglas și Nancy, prietena lui cea mai bună, le arată cât de folositori sunt ochelarii de vedere.

Pentru 4 ani+: „Caută și găsește! Descoperă, arată, povestește!“ (de Barbara Jelenkovich)
Cartea se concentrează în jurul vieții obișnuite a unui copil – explorarea unui loc de joacă, camera lui, o piață în aer liber, o bucătărie, un supermarket, vizita la pediatru etc. Fiecare pagină dublă are o coloană în partea stângă cu imaginile și denumirile lucrurilor care pot fi descoperite în partea dreaptă.

Pentru 4-9 ani: „Povestea mărului roșu“ (de Jan Lööf)
Un măr este pus pe pervaz, la soare, ca să se coacă. Împins de un papagal, mărul cade și stârnește o mulțime de peripeții amuzante. Lumea în care trăim este condusă de întâmplare, pare să spună povestea, dar poate că întâmplarea are un simț subtil al dreptății, care pune mereu lucrurile la punct: cei cu intenții rele sunt pedepsiți, cei buni sunt răsplătiți.

Pentru 6 ani+: „Feriţi-vă de Șabalu!“ (de Oliver Scherz)
Lui Mo și fraților săi, Kaja și Jonathan, li se face pielea de găină când intră în parcul de distracții părăsit. În jur sînt gherete de tras la țintă, un carusel năpădit de buruieni și o roată panoramică imensă, veche. Brusc, întregul parc se trezește la viață. Încep să apară dinozauri, indieni, oracole și uriași. Și un castel pare să lumineze în depărtare. Frații sînt atrași de el ca prin farmec. Fiindcă în castelul acela locuiește marele Șabalu, cel care-i joacă pe toți pe degete…

Pentru 2-7 ani: „Familia Șoricel sub clar de lună“ (de Kazuo Iwamura)
Familia Șoricel se pregătește de sărbătoare: la noapte, va fi lună plină. Vor sta toți, de la mic la mare, pe terasa din lemn pe care au construit-o la înălțime, într-un copac, vor mânca găluște și castane, vor cânta și vor spune povești și se vor bucura împreună de priveliștea minunată a lunii.