Timp liber

Cărți noi: 3 titluri care ne-au atras atenția

Noutăți editoriale sau reeditări ale unor cărți-cult, iată trei romane de inclus pe lista lecturilor de toamnă (și nu numai).

„Zilele lui Savelie“ (de Grigori Slujitel)
Câștigător al unui premiu desemnat de către cititori (Iasnaia Poliana 2019), romanul „Zilele lui Savelie“ este confesiunea plină de miez a unui… motan. Zilele lui sunt la fel de pline de neprevăzut ca ale unui om și devin din ce în ce mai trepidante când Vitea îl ia la el acasă. Astfel că romanul e și pseudobiografie, și frescă a Moscovei de azi și ieri, dar mai ales a vieții așa cum e.

„Viața mincinoasă a adulților“ (de Elena Ferrante)
Titlu de referință a noii colecții Anansi. World Fiction (ed. Pandora M), „Viața mincinoasă a adulților“ este o carte despre bani, prietenia dintre femei, relațiile dintre mame și fiice, tensiunile dintre clasele sociale, suprapunerea frumuseții și a vulgarității – teme des întâlnite în literatura Elenei Ferrante. Publicația „Elle“ a considerat-o evenimentul editorial al anului.

„Preaiubita“ (de Toni Morrison)
Laureată a Premiului Pulitzer și a Premiului Nobel pentru literatură (1993), Toni Morrison a devenit cunoscută pe plan mondial prin romanul „Preaiubita“, aflat acum la ediția a treia. Povestea o are în centru pe Sethe, o sclavă fugară, care ia viața de la capăt alături de cei patru copii ai săi. Dar liniștea va apărea doar atunci când spiritul răzbunător care-i bântuie casa își va găsi pacea.