Timp liber

Cărți pentru copii, începând cu 10 ani: aventuri pe tărâmuri fantastice și călătorii imprevizibile

Călătorii pe tărâmuri magice sau istorice, destinații neașteptate, care pun personajele în situații fie amuzante, fie tensionate – iată cinci recomandări de cărți pentru copiii dornici să descopere locuri fantastice sau să fie părtași la întâmplări pline de suspans.

„Puștiul cu căruciorul merge în tabără“ (L. A. Campbell, editura Rao, vârsta: 10+)

Fanii seriei „Jurnalul unui puști“ (Jeff Kinney) vor îndrăgi această carte! Hal, protagonistul poveștii, detestă istoria. Destinul, sau mai degrabă tatăl lui, îi pregătește o surpriză, astfel că Hal își va petrece vara într-o tabără de… istorie. Asta da călătorie imprevizibilă! Oare cum va face față eroul provocărilor? Rămâne să aflăm.

„Păsările dintr-o bună zi“ (Sally J. Pla, editura Corint Junior, vârsta: 10+)

Iată că nu toți copiii iubesc călătoriile – ne demonstrează și Charlie, personajul central al acestui roman. Charlie preferă să își petreacă vremea făcând curățenie și urmărind păsările. Și totuși, chiar dacă nu îi place deloc să călătorească, o va face de dragul tatălui său. Dacă ar ști cât mister și suspans îl așteaptă…

„Alice în Țara Minunilor“ (Lewis Carroll, editura Cartex 2000, vârsta: 12+)

Dacă încă nu ați făcut cunoștință cu Alice, a venit momentul să o descoperiți. Politicoasă, blândă și extrem de curioasă, Alice va ajunge pe un tărâm fabulos, unde va întâlni o mulțime de personaje simpatice. Totul începe cu un iepure stresat de timp și cu un tunel magic. Continuarea, o aflați citind povestea!

„Grădina de la miezul nopții“ (Philippa Pearce, editura Arthur, vârsta: 12+)

Tom își petrece vacanța de vară într-un loc care nu făcea parte din planurile lui: casa mătușii. Se plictisește groaznic. Însă, când vine noaptea, încep să se întâmple lucruri: Tom descoperă o uriașă grădină, cu mulți copaci și plante de tot felul. Iar copiii par a veni din alte secole. Problema e că singura care îl poate vedea este o fetiță, Hatty.

„Orașul fiarelor“ (Isabel Allende, editura Humanitas, vârsta: 13+)

Primul volum din Trilogia Aventurile Acvilei și Jaguarului se anunță trepidant: scriitoarea ne poartă în primejdioasele și izolatele jungle ale Americii de Sud. Este locul perfect pentru a afla secretele Fiarelor, considerate creaturi magice ale Amazonului. Ne așteaptă o aventură imprevizibilă și captivantă.

Foto: www.freepik.com