Timp liber

Cărți pentru copii de toate vârstele

Recomandări de cărți pentru copii de toate vârstele

Copilul tău a început să creeze imagini simple din puzzle-uri, să coloreze cărțile sau poate e deja în etapa în care citește singur și a dat de gustul lecturii? Ți-am pregătit o listă cu cărți pentru copii de toate vârstele.

Cărți pentru copii, de la Editura Cartea Copiilor (3+)

„Miffy merge la bunici. Carte cu puzzle“, de Dick Bruna
O carte minunată pentru copiii care au început sau urmează să contruiască imagini din puzzle-uri. Cartea conține 6 puzzle-uri ordonate după dificultate: 2 puzzle-uri de 4 piese, 2 de 6 piese și 2 de 9 piese. Și, desigur, o poveste cu un iepuraș care merge la bunici cu o surpriză pentru ei.

„Din cap până în picioare“, de Eric Carle
Copilului tău îi place mișcarea în toate direcțiile și în toate felurile? În cazul acesta, „Din cap până în picioare“ e mai mult decât o carte, e un partener de joacă. Îl va îndemna să își miște capul, mâinile sau picioarele, să sară, să se aplece, să se răsucească. Să facă ce îi place lui mai mult și mai mult!

„Dovleacul familiei Șoricel“, de Kazuo Iwamura
Cum poate o sămânță de dovleac, mică și neînsemnată, să fie atât de plină de viață și să devină atât de folositoare? Cele mai frumoase răspunsuri vin de la bunici, se pare. Iar regula stă în picioare și în familia Șoricel.

Cărți pentru copii, de la Humanitas Junior (4+)

„O călătorie prin Univers. Astrofizica povestită“, de Cristian Presură (ilustrații de Ana Alfianu)
Școlăreii sau micii pasionați de spațiul cosmic vor găsi în cartea lui Cristian Presură răspunsuri la întrebări despre univers, materie și energie și vor călători, prin intermediul imaginilor, în fascinanta și misterioasa lume interplanetară.

„Transformă apa în culori. La joacă“ și „Transformă apa în culori. La zoo“  sunt două cărți de activități amuzante, pe care copiii le pot colora fără să se murdărească. Ilustrațiile sunt alcătuite din mici puncte gri care, odată acoperite cu apă (cu pensula sau degetul), fac să apară culori. O experiență vizuală și tactilă originală pentru cei mici!

Cărți pentru copii, de la Polirom Junior (6+)

„Școala de magie și alte povestiri“, de Michael Ende (ilustrații de Regina Kehn)
O colecție de povești fabuloase, cu personaje memorabile, la fel ca fetița Momo, care pleacă să salveze timpul, sau ca Bastian din „Povestea fără sfârșit“ și lumea magică în care intră printr-o carte. Lena, Moni și rinocerul Norbert Ceafăgroasă sunt câteva dintre ele.

„Ninja Timmy și râsetele furate“, de Henrik Tamm
Copiilor mai mari (8+), le este adresată și această carte, ilustrată de Henrik Tamm, cel care a imaginat faimoasele tărâmuri din „Shrek“ și „Narnia“. O aventură magică și ilustrații cum găseşti doar în filme!

„Un prieten ca nimeni altul“, de Oliver Scherz (ilustraţii de Barbara Scholz)
Recomandată copiilor cu vârsta peste 6 ani, „Un prieten ca nimeni altul“ spune povestea lui Habbi, un pui de veveriță care, ca orice pui, face orice numai ce-i spune mama nu. În aventurile lui prin pădure, se întâlnește cu lupul. Cine s-ar fi gândit că tocmai lupul îi va deveni prieten de nedespărțit?

Cărți pentru copii, de la Editura Arthur (3+)

„Cârtițel și pantalonașii“, de Eduard Petiška (ilustrații de Zdeněk Miler)
Cârtițel dă peste tot felul de comori sub pământ, acolo unde trăiește el. Și singurul obiect în care le-ar putea ascunde pe toate ar fi niște pantalonași cu buzunare mari, foarte mari. Dar cum să facă rost de ei? Noroc de prieteni…

„Cârtițel și mașinuța lui“, de Eduard Petiška (ilustrații de Zdeněk Miler)
Și deasupra pământului, lumea e la fel de plină de aventuri ca și sub el. Cel puțin așa stau lucrurile în cazul lui Cârtițel… De data asta, personajul e prins de febra constuirii unei mașini. Dar cum să o meșterească singur? Noroc, din nou, de prieteni…

„Sir Nufărel“, de Anna Kemp (ilustrații de Sara Ogilvie)
E mic-mititel și îl cheamă Nufărel. Sir Nufărel, brotăcelul care își dorește să fie mare. Și să salveze o prințesă. Dar de unde să o salveze sau, mai exact, unde să o găsească? Sir Nufărel are o viață plină, plină de aventuri…