Timp liber

Cărţi şi jocuri pentru copiii care vor să înveţe limba engleză

Literă cu literă, cuvânt cu cuvânt, joc cu joc, învăţăm limba engleză! Iată o listă cu recomandări de cărţi şi jocuri educative în limba engleză pentru micuţii pasionaţi de limbi străine:

„Engleza pentru copii – My first 1000 words“ (Diana Rotaru, Ed. Teora)

Cartea este un dicţionar ilustrat, conceput special pentru copiii care învaţă limba engleză. Conţine peste o mie de ilustraţii color, toate extrem de sugestive şi grupate tematic, cu ajutorul cărora cei mici îşi însuşesc rapid cuvinte şi noţiuni din vocabularul de bază al limbii engleze.

Joc educativ în limba engleză, cu cartonaşe

Jocul include 50 de cartonaşe imprimate atât cu numere, cât şi cu cuvinte în limba engleză. În afară de asimilarea elementelor de limbă străină, jocul dezvoltă spiritul de observaţie al copiilor, abilităţile logico-matematice, încurajând în acelaşi timp şi exersarea cititului.

„Numărăm în limba engleză“ (de Constantin Olaru)

Acest mini volum îşi doreşte să îi ajute pe copii să asimileze mai uşor numerele în limba engleză, într-un mod cât mai distractiv, prin intermediul imaginilor animate. Cartea conţine şi exerciţii de tipuri variate în care copiii îşi pot testa cunoştinţele învăţate.

Joc educativ în limba engleză, Maimuţica

Un joc amuzant, prin care copiii sunt încurajaţi să mănânce sănătos şi să adopte bunele maniere la masă, dar prin care vor învăţa şi cuvinte în limba engleză. Mai mult, jocul dezvoltă spiritul de observaţie, memoria, îndemânarea şi abilităţile inter şi intrapersonale.

„Extraordinary Jane“ (Hannah E. Harrison)

Bogat ilustrată şi scrisă în limba engleză, cartea este destinată copiilor care ştiu să citească. În cazul în care încă nu ştiu, li se poate citi de către părinţi. Jane, elefănţica-protagonistă, nu e la fel de puternică precum tatăl ei şi nici graţioasă ca mama. Nu e nici la fel de curajoasă ca sora sau îndrăzneaţă ca fraţii ei. Când încearcă să fie altfel decât e, nu se simte ea. „Extraordinary Jane“ este o poveste fascinantă despre prietenie, bunătate şi loialitate.