Timp liber

Ce cărți le mai citim copiilor: noutăți literare pentru vârstele 2-7 ani

O vulpiță, un motan și mulți, foarte mulți șoricei – acestea sunt personajele cărților recomandate. Bine că nu sunt în aceeași poveste! Altfel, pun la cale aventuri pe cinste, care de-abia așteaptă să le fie citite copiilor.

„Ssst! Faceți liniște!“ (vârsta 2-6 ani)

Autor: Nicola Kinnear; traducere: Domnica Drumea; ed. Pandora M Panda

Rezumat: Când încep să vorbească, tot vorbesc. Și întreabă, și repetă, și, și… Este clar că cei mici au întotdeauna ceva de spus! La fel ca animăluțele din povestea Nicolei Kinnear. Numai că vulpița din aceeași poveste vede în pădure ceva ce o pune pe gânduri. Oare o va auzi cineva?

„Familia Șoricel merge la culcare“ (vârsta 2-7 ani)

Autor: Kazuo Iwamura; traducere: Iolanda Prodan; editura Cartea Copiilor

Rezumat: Chiiiț și chiți chiț… iată o nouă poveste cu șoricei, mai exact cu o familie de 14 șoricei! Când vine ora de culcare, începe distracția… Sau ordinea? Ce bine ar fi… Cert e că fiecare vrea altceva – alergat, țopăit, construit din cuburi. Noroc de mama care deține cuvintele magice…

„Prințul Miorlau“ (vârsta: +5 ani)

Autor: Nina Cassian; ilustrator: Oana Ispir; editura Frontiera

Rezumat: Prințul Miorlau e mai cu moț, nu face MIAU, dar… se miorlăie! Are 6 ani, e și normal – când plouă, miorlăie a soare, când e soare, miorlăie a ploaie, când e zi de lucru… știți ce urmează! Cât o s-o mai țină așa și ce leac au împăratul și împărăteasa? Curioși să aflăm și noi!

Foto deschidere: www.pexels.com – Mikhail Nilov