Timp liber

Cele mai căutate destinații de vacanță în 2023, conform experților în turism

Recomandările făcute de experții în turism pentru destinațiile de vacanță din 2023, ne inspiră să alegem ceva diferit sau, dimpotrivă, să rebifăm opțiunile familiare.

Pe lista celor 10 destinații în tendințe pentru anul acesta, echipa cnbc.com include următoarele orașe/ țări/ insule: Copenhaga (Danemarca), Florida Keys (Florida), Istanbul (Turcia), Lisabona (Portugalia), Mexico City (Mexic), Montenegro, Paris (Franța), Sydney (Australia), Woodstock (Vermont), Insula Yakuve (Fiji).

Copenhaga, printre preferințele turiștilor

Copenhaga, printre preferințele turiștilor

Lista este realizată în urma unui studiu efectuat de American Express Travel și a fost publicată în noiembrie, anul trecut.


Editorii de la CN (Condé Nast) Traveler (www.cntraveler.com) au alcătuit, și ei, un grupaj de 23 de locuri de vizitat în 2023, iar primele zece sunt: Auckland (Noua Zeeelandă), Columbia britanică (Canada), Central California Coast (S.U.A.), Egipt, Galileea (Israel), Kenya, Valea Loarei (Franța), Marrakech (Maroc), Melides (Portugalia), Memphis (Tennessee).

Columbia britanică (Canada) - visul unei nopți de vară

Columbia britanică (Canada) – visul unei nopți de vară

Motivațiile pentru care au ales aceste locuri din lume pentru a fi vizitate în 2023 sunt în primul rând experiența de viață pe care o oferă – fie că se referă la comunitățile izolate, design sau arta navigării.


Cei de la National Geographic (www.nationalgeographic.com) includ în topul lor structurat pe 25 de locuri și experiențe uimitoare pentru 2023, destinații cum ar fi: Karpathos (Grecia), Botswana, Cairo (Egipt), Elveția, Peru.

Peru, o destinație îndepărtată, dar spectaculoasă

Peru, o destinație îndepărtată, dar spectaculoasă

Recomandările sunt organizate în funcție de frumusețea în sine a peisajelor, faptul că se adresează mai multor categorii de vârste și, nu în ultimul rând, pentru că sprijină comunitățile și ecosistemele locale.


Revenind pe bătrânul continent european, mai apropiat de noi și ușor mai accesibil, www.europeanbestdestinations.com ne prezintă cele mai bune destinații din Europe pentru 2023, destinații votate de aproape jumătate de milion de turiști, din 178 de țări.

Acestea sunt: Varșovia (Polonia), Atena (Grecia), Maribor (Slovenia), Viena (Austria), Cittadella (Italia), Essen (Germania), Veszprém (Ungaria), Londra (UK), Grenoble (Franța), Mannheim (Germania), Porto-Santo (Insulele Madeira), Toledo (Spania), Faial (Azore – Portugalia), Rodos (Grecia), Copenhaga (Danemarca), Tossa de Mar (Spania), Ascona-Locarno (Elveția), Milos (Grecia), Praga (Cehia), Sóller (Spania).

Grecia, eterna Grecia

Grecia, eterna Grecia

Fie că e vorba de o călătorie de weekend sau una mai lungă, cele 20 de locuri din Europa reprezintă suficiente surse de inspirație pentru a alterna destinațiile de vacanță și pentru a încerca și alte orașe decât cele cu care ne-am obișnuit deja.

Foto: www.freepik.com, pixabay.com; foto deschidere: imagine din Marrakech (Maroc)