„Omuleţii de hârtie“ (de Julia Donaldson şi Rebecca Cobb, ed. Cartea Copiilor); 3-7 ani
Împreună cu mama ei, o fetiţă confecţionează mai mulţi omuleţi de hârtie – fiecare cu numele şi personalitatea lui. Dar hârtia este un material fragil… Cât pot rezista oare nişte omuleţi de hârtie? În amintirea unui copil, o veşnicie.
„Aventurile baronului Münchhausen“ (de Gottfried August Bürger, ed. Humanitas Jr.); 6-9 ani
Celebrul baron Münchhausen este un aventurier împătimit şi un mare povestitor. Imaginaţia lui este atât de bogată, încât nu e de mirare că uneori, dacă nu mai mereu, se întrece pe sine inventând tot felul de lucruri amuzante.
„Uimitoarele peripeţii ale liliacului Vico în Mirabelia“ (de Radu Ţuculescu, ed. Polirom Jr.); 9 ani +
Vico este clar un liliac atipic – îi plac doar fructele, are mult umor şi nu doarme cu capul în jos. Ba chiar este şi interpret de blues-uri. Dar mai bine îi descoperiţi singuri uimitoarea aventură în ţara Mirabelia!
„Şase cocori stacojii“ (de Elizabeth Lim, ed. Corint Jr.); 12 ani +
Prințesa Shiori pleacă în căutarea fraţilor ei, transformaţi în cocori, însă pe parcurs descoperă că la mijloc se află o conspiraţie întunecată. Singurii în care mai poate avea încredere sunt trei prieteni neaşteptaţi.
„Harriet spionează“ (de Louise Fitzhugh, ed. Arthur); 7-12 ani
Harriet vrea să ştie totul despre toţi – colegi, vecini, prieteni. Are un caiet în care notează tot ce vede. Dar ce se întâmplă când caietul ajunge la cine nu trebuie? Cum vor reacţiona cei spionaţi? Palpitantă poveste…