Timp liber

Destinații de călătorie pentru familiile cu copii

Familia Petecilă

Perioada prin care trecem continuă să fie o perioadă mai puțin prielnică pentru călătorii. Exceptând restricțiile impuse de pandemie, vacanțele devin și mai dificile când plecăm la drum cu copiii – mici sau mai mari, pun mâna peste tot și duc la gură ce apucă.

Ana Maria Petecilă, de la Family Travel Bubble, ne recomandă câteva idei de destinații unde putem merge cu încredere și în siguranță alături de cei mici:

Saschiz, excelent pentru cei care nu vor să meargă prea departe

Imaginați-vă un sat unde lucrurile se fac ca altădată, unde timpul pare să stea în loc și unde veți redescoperi plăcerea relaxării. Ei bine, așa e la Saschiz. Am fost aici de curând și, deși nu eram fără copii, am avut timp de introspecție, meditație și relaxare. Locul te îndeamnă la mindfulness și la reîntoarcerea spre sine, este o plăcere să ajungi aici!

Saschiz, un loc perfect (și) pentru familiile cu copii

Saschiz, un loc perfect (și) pentru familiile cu copii

Noi ne-am cazat la Saschiz 130, dar sunt și alte locuri de cazare care merită încercate. În privința activităților de făcut în zonă, recomand: vizitarea Bisericii Fortificate și a Turnului de apărare, Cetatea Țărănească (momentan în reparații), plimbări prin Viscri și opriri în Sighișoara. Veți fi feriți de aglomerații și vă veți simți în siguranță.

Bulgaria: plaje, dar și zone de deal și munte unde poți respira în liniște

Începeți cu o oprire la Seven Generation Winery, la o degustare de vinuri pentru părinți și o bălăceală în piscină pentru copii; de neratat este și mica grădină zoo din apropiere. Continuați cu mănăstirile rupestre de la Ivanovo, cu fortăreața Cherven și cu Nicopolis ad Istrum, unde sunt mari șanse să fiți absolut singurii vizitatori – mai în siguranță de atât nu se poate! Și toate astea la nu mai mult de 3 ore de București!

Liniște și aer curat la doar 3 ore de București!

Liniște și aer curat la doar 3 ore de București!

Dacă vă aventurați puțin mai departe, vă recomand cu drag Mănăstirea Rila și zona celor 7 lacuri – natura e minunată aici, puteți face drumeții în liniște și curățenie. Iar după, vă puteți relaxa la unul din multele hoteluri cu spa din zonă (recomand Ruskovets Resort and Spa, aflat într-o regiune departe de zgomot și cu condiții absolut minunate).

Tenerife, perfect pentru cei care vor să călătorească mai departe, în această perioadă

Insula are un climat bun tot timpul anului, așa încât puteți să faceți fără grijă plajă și în lunile de toamnă sau iarnă, ba chiar și baie (până și eu am intrat în apă în sezonul rece, și sunt super friguroasă!). Vă puteți bucura aici de nordul verde, cu peisaje fabuloase, încărcat de cultură, sau de sudul arid, cu plaje minunate și multiple activități de relaxare.

De bifat în Tenerife: grădina zoologică Loro Parque, Monkey Park, Jungle Park

De bifat în Tenerife: grădina zoologică Loro Parque, Monkey Park, Jungle Park

În această perioadă, insulele Canare nu au mulți turiști, deci totul este liber, aerisit și relaxat – perfect pentru o vacanță în familie. Recomand: grădina zoologică Loro Parque, Monkey Park, Jungle Park, parcul acvatic Siam Park – sunt doar câteva dintre lucrurile care vă pot ocupa zilele aici!

Foto: Ana Maria Petecilă (crestemsicalatorim.ro)