Timp liber

Fasole verde cu creveți – rețeta care îți lasă gura apă

Căutați o rețetă rapid de preparat și hrănitoare în același timp? Dacă vă plac fructele de mare în combinație cu ceva verde, iată propunerea noastră: creveți cu fasole păstăi.

Fasole verde cu creveți: ingrediente (pentru două persoane)

  • 450 grame de fasole verde (la pungă, congelată; sau proaspătă)
  • 16 creveți prefierți
  • 1 ceapă mică (sau mai mare, în funcție de preferințe)
  • 6 căței de usturoi (medii, nu mari)
  • 2 linguri ulei de floarea-soarelui și 2 linguri ulei de măsline (uleiul de măsline, pentru creveți)
  • vin alb
  • sare, piper

Fasole verde cu creveți: mod de preparare

  • se pune la preparat fasolea într-o oală sau un ceaun: se taie ceapa mărunt, se taie 3 căței de usturoi, se pun ceapa și usturoiul în recipient (unde, în prealabil, am încins uleiul de floarea-soarelui), se amestecă, se lasă 2-3 minute, se adaugă fasolea, se amestecă, se completează cu 1-2 pahare de apă, se lasă la înăbușit până se evaporă apa (aprox. 15 minute pentru fasolea congelată); la final, se adaugă sare;
  • între timp, se curăță creveții (se îndepărtează capul și codița, pentru a păstra partea cărnoasă, moale; cine preferă, poate lăsa codița);
  • într-o tigaie mai adâncă, se călesc în uleiul de măsline 3 căței de usturoi mărunțiți, se adaugă creveții decorticați, se stropesc cu puțin vin alb, se lasă la fiert câteva minute, se pune piper (după gust);
  • la final, se amestecă fasolea verde cu creveții și se pune preparatul în farfurii.

Spor la gătit și poftă bună!

Te-ar putea inspira și:
Reţete fără carne: paste cu legume, busuioc şi măsline
Tartă cu caise – rețeta care dă parfum unei dimineți de vară

Foto: www.freepik.com