Fasole verde cu creveți: ingrediente (pentru două persoane)
- 450 grame de fasole verde (la pungă, congelată; sau proaspătă)
- 16 creveți prefierți
- 1 ceapă mică (sau mai mare, în funcție de preferințe)
- 6 căței de usturoi (medii, nu mari)
- 2 linguri ulei de floarea-soarelui și 2 linguri ulei de măsline (uleiul de măsline, pentru creveți)
- vin alb
- sare, piper
Fasole verde cu creveți: mod de preparare
- se pune la preparat fasolea într-o oală sau un ceaun: se taie ceapa mărunt, se taie 3 căței de usturoi, se pun ceapa și usturoiul în recipient (unde, în prealabil, am încins uleiul de floarea-soarelui), se amestecă, se lasă 2-3 minute, se adaugă fasolea, se amestecă, se completează cu 1-2 pahare de apă, se lasă la înăbușit până se evaporă apa (aprox. 15 minute pentru fasolea congelată); la final, se adaugă sare;
- între timp, se curăță creveții (se îndepărtează capul și codița, pentru a păstra partea cărnoasă, moale; cine preferă, poate lăsa codița);
- într-o tigaie mai adâncă, se călesc în uleiul de măsline 3 căței de usturoi mărunțiți, se adaugă creveții decorticați, se stropesc cu puțin vin alb, se lasă la fiert câteva minute, se pune piper (după gust);
- la final, se amestecă fasolea verde cu creveții și se pune preparatul în farfurii.
Spor la gătit și poftă bună!
Te-ar putea inspira și:
Reţete fără carne: paste cu legume, busuioc şi măsline
Tartă cu caise – rețeta care dă parfum unei dimineți de vară
Foto: www.freepik.com