Timp liber

Filme de Crăciun, de văzut în familie

Aventură, mister şi magie, personaje bune şi mai puţin bune, finaluri fericite şi finaluri neaşteptate – iată o listă cu filme de Crăciun care le conţin pe toate.

„Moş Crăciun în misiune“ (2017, r. Alain Chabat)
Atunci când renii se îmbolnăvesc, Moşul trebuie să găsească o soluţie să salveze Crăciunul, pentru că salvând această sărbătoare, bucuria va invada casele oamenilor. Numai că, în cazul de faţă, aterizarea de urgenţă la Paris a Moşului îi va complica planurile. Se anunţă o aventură… ca-n filme!

„Klaus“ (2019, r. Sergio Pablos, Carlos Martínez López)
„Klaus“ este povestea animată a originii lui moş Crăciun, spusă din perspectiva lui Jesper, un tânăr poştaş scandinav. Umil şi modest, Jesper are şansa de a ieşi din anonimat când primeşte misiunea de a aduce Poşta într-un sat bizar din nordul întunecat. Aici, îl întâlneşte pe Klaus, un fabricant de jucării cu barba albă.

„Marea cursă de Crăciun“ (2011, r. Sarah Smith, Barry Cook)
La fabrica de jucării supersecretă a lui Moș Crăciun, domnul Crăciun îi încredințează fiului său, Arthur, o misiune extrem de importantă. Care este misiunea şi cum arată, de fapt, fabrica de jucării a Moşului? Urmează să vedem…

„Cronicile Crăciunului“ (2018, 2020, r. Chris Columbus)
„Cronicile Crăciunului“ 1 şi 2, semnate de realizatorii „Singur acasă“ și ale primelor trei filme „Harry Potter“, sunt alte două titluri de neratat în perioada sărbătorilor de iarnă. În partea a doua, alte personaje savuroase se alătură aventurii, având acelaşi scop: de a nu pune piedici celei mai frumoase sărbători din an.

„Cum a furat Grinch Crăciunul“ (2000, r. Ron Howard)
Plictisit şi enervat de entuziasmul celor care locuiesc în Whoville în aşteptarea Moşului, Grinch are un plan tenebros. Micuţa Cindy Lou Who și a familia sa sunt singurii care i-ar putea înmuia sufletul. Oricât de odios s-ar dori Grinch, el rămâne un personaj simpatic în contextul filmelor de Crăciun.

Filmele se pot vedea pe Netflix.