Timp liber

Filmele lunii aprilie, la cinema: recomandări pentru întreaga familie

Animaţii, blockbustere, filme de artă – comedii, drame sau romance-uri -, în luna aprilie, avem de toate la cinema. Iată o selecţie a titlurilor care au premiera începând de azi:

„Mame paralele“ (regia Pedro Almodóvar, premiera: 1 aprilie)

SINOPSIS: Janis şi Ana sunt două femei singure, care au rămas însărcinate din greşeală. Destinele lor se intersectează în spitalul unde urmează să nască. Una de-abia aşteaptă să devină mamă. Cealaltă, însă, adolescentă, este extrem de speriată.

„Sonic the Hedgehig 2“ (regia Jeff Fowler, premiera: 1 aprilie)

SINOPSIS: Robotnik revine cu forţe noi, iar partenerul actual se numeşte Knukles. Miza? Găsirea unui smarald cu puteri nebănuite. Sonic, la rândul lui, face echipă cu Tails, şi împreună se vor aventura într-o călătorie plină de neprevăzut.

„Străjerii Deltei“ (regia Liviu Mărghidan, premiera: 1 aprilie)

SINOPSIS: Mai mulţi copii aflaţi într-o tabără în Deltă află diverse trucuri pentru a supravieţui în sălbăticie. Într-o zi, însă, se trezesc în mijlocul unei misiuni extrem de importante, după ce fac o descoperire care îi mobilizează teribil pe toţi.

„Animale fantastice: Secretele lui Dumbledore“ (regia David Yates, premiera: 8 aprilie)

SINOPSIS: Newt Scamander şi suita lui de animale fantastice se întorc într-o nouă aventură de proporţii. Este unul dintre filmele primăverii, printre cele mai aşteptate.

„Neliniştiţi“ (regia Joachim Lafosse, premiera: 8 aprilie)

SINOPSIS: Damien este un artist care suferă de o afecţiunea psihică. Relaţia lui este pusă, din acest motiv, la grea încercare. Damien e pregătit să facă totul pentru Leila, înțelegătoarea lui soție, și pentru fiul lor, în vârstă de 8 ani. Dar până și dragostea are limitele sale.

„Băieţii răi“ (regia Pierre Perifel, premiera: 15 aprilie)

SINOPSIS: Animația are în centru povestea unei echipe de haiduci patrupezi, pe cale să înfăptuiască cea mai provocatoare escrocherie de până acum – să devină cetățeni model…

„Iepurele-găină şi Hamsterul întunericului“ (regia Ben Stassen, Benjamin Mousquet, premiera: 22 aprilie)

SINOPSIS: Tot ce îşi doreşte tânărul Chickenhare, născut jumătate găină, jumătate iepure, este să fie acceptat şi iubit aşa cum e. Chiar aşa, stângaci cum e, este dispus să se avânte în aventuri de nedescris.

„Vikingul“ (regie Robert Eggers, premiera: 29 aprilie)

SINOPSIS: „Vikingul“ este o epopeea unei răzbunări, care ne arată până unde va merge un prinț viking pentru a răzbuna moartea tatălui său… Din distribuţia de cinci stele a filmului face parte şi Nicole Kidman.

Foto deschidere: imagine din „Băieţii răi“ (surse ilustraţii: imdb.com, badunicorn.ro)