Timp liber

Haideţi la cinema! Pe cei mici îi aşteaptă o super aventură

Recent intrată în cinema, animaţia „Little Eggs: An African Rescue“ este ideală pentru o vizionare în familie.

Sinopsis. Toto și prietenii săi trebuie să-și salveze copiii-ouă după ce aceștia sunt duși în Africa pentru un eveniment gastronomic… Cum au ajuns aici? Toto și Dina, un cocoș și o găină care locuiesc în Mexic, tocmai au făcut două ouă de aur. Dar în curând sunt răpite de un bucătar de top care pregăteşte un meniu exclusivist, bazat pe soiuri rare de ouă. Cei doi părinți pornesc într-o călătorie spre cealaltă parte a lumii pentru a-și salva micuţii, cu ajutorul prietenilor lor de la fermă și din savană.

Mai multe despre film. Un rescate de huevitos/ Little Eggs: An African Rescue este al patrulea film din seria Huevos, de neratat pentru cei care ştiu animaţiile mexicane. Este un film pentru întreaga familie care are în centru însăşi această idee, a familiei. Iată şi declaraţiile regizorilor, Gabriel Riva Palacio Alatriste şi Rodolfo Riva Palacio Alatriste:

Chiar și un film de animație, care are ca personaje ouă animate, poate transmite mesaje importante despre solidaritate, încredere în sine şi încredere în ceilalţi.

Imagine din „Little Eggs: An African Rescue“. Nu, nu sunt minionii!

Imagine din „Little Eggs: An African Rescue“. Nu, nu sunt minionii!

Scopul poveștii noastre este de a arăta că trebuie să avem încredere unii în alții, pentru că numai împreună putem realiza orice. Personajele noastre trebuie să înțeleagă că fiecare membru al grupului are un set unic de puncte forte și că familia, fie că te-ai născut în ea sau ai ales-o, este un mediu sigur în care fiecare își poate dezvolta propriile abilități. (sursă: allocine.fr)

Regizorii au mai declarat că a fost vital să insereze în scenariu şi în mesaj, implicit, ideea de speranţă, astfel încât publicul să simtă că protagoniştii îşi vor salva copiii. Pentru ei a mai fost important, de asemenea, să nu îi prezinte pe copii ca pe nişte victime, deoarece Ellie și Max trebuie să fie convinși că pot scăpa pentru a-și atinge scopul.

Pe parcursul aventurii, apar noi şi noi personaje

Pe parcursul aventurii, apar noi şi noi personaje

Ce spun cei care au văzut filmul – Spectatorii de rând au apreciat în special umorul, farmecul poveştii, mesajul şi muzica (sursă opinii: imdb.com). În privinţa părerilor criticilor de film, „Voici“ o consideră o animaţie amuzantă într-un mod tandru, „Télé Loisirs“ a scris că este o fabulă de familie mai mult comică decât convingătoare din punct de vedere moral, iar „Les Fiches du Cinéma“ a comentat negativ durata filmului, considerându-l prea lung pentru copii (1 h şi 30 de minute). Important este că vom avea un happy end, aşa cum ne-au asigurat regizorii!

Cea mai simpatică familie!

Cea mai simpatică familie!