Timp liber

Haideţi la cinema! Recomandări de filme pentru părinţi, dar şi pentru copii

Another Round, cu Mads Mickelsen

S-au deschis cinematografele, iar oferta de filme cu premiera azi şi săptămâna viitoare sună apetisant.

Filme pentru copii: Spirit Untamed şi Soul

Spirit Untamed şi Soul sunt două animaţii cu poveşti cel puţin interesante. Primul intră de azi, 21 mai, în cinematografe, iar al doilea, săptămâna viitoare, pe 28 mai.

Spirit Untamed are în centru povestea unei fetiţe, Lucky Prescott, care începe o aventură epică din momentul în care se mută de la oraş, într-un loc de frontieră şi se împrieteneşte cu un cal sălbatic.

Soul, un lungmetraj cu o miză mai emoţionantă, aduce în prim plan destinul fabulos al unui profesor de muzică, Joe Gardner, al cărui vis este să devină cântăreţ de jazz. O întâmplare bulversantă stă în calea împlinirii acestei dorinţe. Dacă Spirit Untamed este recomandat şi copiilor mai mici, al doilea titlu poate fi bifat începând cu 10, 11+.

Filme pentru părinţi: Undine, Another Round, Nomadland

Undine este o poveste de dragoste modernă, inspirată din basme. Undine, eroina din film, lucrează şi trăieşte în Berlin, iar viața ei în orașul modern ascunde un secret ce are la bază un mit străvechi: dacă omul pe care îl iubește o trădează, trebuie să îl ucidă și să se întoarcă în apele din care se trage. Filmul intră de azi în cinema.

Another Round, cu Mads Mickelsen în rol principal, are ca sursă de inspiraţie viaţa noastră de zi cu zi şi momentele când ni se ia de toate şi vrem să încercăm ceva, altceva. Patru prieteni buni, profesori de liceu, vor să afle dacă existenţele li se pot îmbunătăți prin menținerea unui nivel constant de… alcool în sânge. Ce urmează să se întâmple, aflăm pe 28 mai, ziua premierei filmului.

Tot pe 28 mai, un alt titlu de neratat este Nomadland/ Ţinutul nomazilor, premiat cu trei Oscar-uri. Filmul spune povestea unei femei care a pierdut totul şi care pleacă în vestul Americii însoţită doar de… camioneta ei.

Vezi şi:

Canale Youtube pentru copii: 3 recomandări
Cărţi de dragoste, de citit când adorm copiii: poveşti de iubire pline de senzualitate şi tandreţe

Foto: imagine din Another Round