Timp liber

Isabela Cuisine ne recomandă: „Tartă cu şuncă şi ceapă verde“

„Tartă cu şuncă şi ceapă verde“ – iată o reţetă specială, apetisantă şi uşor de preparat.

Isabela, de la isabelacuisine.ro, ne recomandă „Tartă cu şuncă şi ceapă verde“, pe care a preparat-o special pentru noi:

Tartă cu şuncă şi ceapă verde: ingrediente pentru aluat

  • 200 ml lapte
  • 1 pachet drojdie uscată
  • 3 linguri ulei
  • 350 gr făină (poate o lingură în plus)
  • sare

Tartă cu şuncă şi ceapă verde: ingrediente pentru umplutură:

  • 200 g şuncă presată
  • 1 legătură ceapă verde
  • 70-100 g caşcaval ras
  • 1 ou
  • 250 g smântână acră
  • sare, piper, busuioc tocat
  • 1 gălbenuş pentru uns

Mod de preparare aluat:

  • încălziţi laptele şi uleiul într-o crăticioară, dizolvaţi drojdia şi lăsaţi 5 minute, turnaţi peste făina şi sarea, frământaţi un aluat moale, pe care îl lăsaţi la dospit 30 de minute;
  • între timp, preîncălziţi cuptorul la 185 grade Celsius, pregătiţi o tavă de tartă, cu diametrul de 20 cm.

Mod de preparare umplutură:

  • se taie mărunt ceapa şi şunca, la fel şi busuiocul;
  • se amestecă toate împreună cu smântâna, oul, sarea şi piperul.

Pe suprafaţa uşor pudrată cu făină, întindem 2/3 din aluat şi îl transferăm în tava pentru tartă. Adăugăm umplutura. Restul de aluat îl întindem şi tăiem fâşii din el. Formăm un grătar. Îl ungem cu puţin gălbenuş de ou. Dăm tarta la cuptor pentru 30 de minute. Sau până când capătă o culoare frumos aurie.

Foto: Isabela Spătaru (Isabela Cuisine)