Timp liber

„Other People’s Children“, un film cu un subiect captivant

Ne iubim copiii intens şi necondiţionat. Dar am putea împărtăşi acelaşi tip de dragoste şi atunci când copiii sunt ai altora? Iată un film care are tocmai această miză.

Sinopsis. Rachel are 40 de ani şi încă nici un copil. Îşi iubeşte viaţa, aşa cum e: cu elevii de la liceu, cu prietenii, foştii iubiţi, cursurile de chitară. Când se îndrăgosteşte de Ali, începe să se ataşeze şi de fiica acestuia, Leila, în vârstă de 4 ani. Are grijă de ea şi o iubeşte ca şi când ar fi copilul ei. Însă a iubi copiii altora vine la pachet şi cu o serie de riscuri…

Imagine din filmul „Les enfants des autres“

Imagine din filmul „Les enfants des autres“

Distribuţie şi curiozităţi despre actori: Povestea filmului este inspirată din propria experienţă de viaţă a regizoarei, Rebecca Zlotowski, care a semnat şi scenariul. Din distribuţia rolurilor principale fac parte Virginie Efira, Roschdy Zem, Chiara Mastroianni, Yamée Couture, Callie Ferreira-Goncalves. Anne Berest, care o interpretează pe Jeanne, este scriitoare de profesie, iar Frederick Wiseman, din rolul ginecologului (doctorul Wiseman), este un cunoscut regizor de documentare.

„Other People's Children“/ „Les enfants des autres“ intră de azi în cinema

„Other People’s Children“/ „Les enfants des autres“ intră de azi în cinema

Ce spun criticii de film: Aprecierile criticilor de film sunt în general favorabile; filmul a fost votat de multe publicaţii online de profil cu 5 stele. La Voix du Nord apreciază că regizoarea a creat un portret profund şi măreţ al femeii căreia îi pasă de urma pe care vrea să o lase în viaţă; Les Echos subliniază fineţea, rigoarea şi sensibilitatea producţiei, iar Le Monde accentuează perspectiva îndrăzneaţă pe care o propune regizoarea, perspectivă ce deschide, la rândul ei, alte perspective.

Concluzii. În mod cert, „Other People’s Children“/ „Les enfants des autres“ a atras simpatia datorită subiectului actual şi totodată extrem de generos. Desigur, un rol important îl au şi viziunea regizoarei, interpretarea actorilor şi, nu în ultimul rând, estetica generală. Ne vedem, aşadar, la cinema!