Timp liber

Parcuri de distracţie pentru copii

Înainte de a începe şcoala, să facem un tur virtual al Parcurilor de distracţie din Europa. Pentru a ne inspira şi pregăti din timp următoarea vacanţă!

Disneyland Paris: petrecere fără sfârşit

Parisul este întotdeauna o idee bună, mai ales atunci când facem un popas şi în Disneyland! Imersiunea în lumea personajelor de basm începe încă de la intrarea în parc, unde, pe cei mici îi aşteaptă Minnie şi Mickey. Parade ale personajelor, castele din poveşti, Dumbo, Peter Pan, Piraţii din Caraibe, Palatul lui Aladin sunt câteva dintre atracţiile locului.

Imagine din Disneyland; credit foto: Facebook Disneyland Paris

Imagine din Disneyland; credit foto: Facebook Disneyland Paris

Disneyland Paris rămâne unul dintre cele mai vizitate destinaţii din Paris, iar conceptul lui are la bază distracţia în familie. Sărbătorirea celor 30 de ani de la înfiinţare continuă până la finalul lui septembrie (2023), cu show-uri create special pentru acest eveniment. O altă noutate este şi Marvel Avengers Campus, un tărâm epic în Studiourile Walt Disney din incintă – atracţiile tematice, experienţele interactive şi supereroii Marvel fac parte din programul de aventură.

Parcul de distracții Tibidabo din Spania, printre cele mai vechi din lume

Dacă Disneyland a făcut anul trecut 30 de ani de la deschidere, Tibidao îl întrece ca vârstă. Şi încă cum! Are aproape de 4 ori mai mult. A fost construit în 1899 şi dechis în 1905, iar locul în sine se laudă nu doar cu varietatea mijloacelor de distracţie – carusel, montagne russe, maşinuţe, un avion care zboară în cerc, roller coaster, trenuleţ, dar şi un cinema 4D şi alte atracţii moderne – ci şi cu perspectiva pe care o oferă asupra oraşului, de pe vârful Collserola.

Distracţie pentru toate vârstele în Tibidabo; foto: Facebook Parc Tibidabo

Distracţie pentru toate vârstele în Tibidabo; foto: Facebook Parc Tibidabo

Curiozitate: În 2015, au venit pe lume noile mascote ale parcului – Ti, Bi, Da şi Bo. Prima este o pasăre, a doua o şopârlă, a treia o vulpe, iar Bo un mistreţ. De-a lungul anilor, Parcul a trecut prin numeroase transformări şi îmbunătăţiri. Primele atracţii au fost un tramvai (cunoscut sub numele popular Tramvia Blau/ Tramvaiul albastru) şi un funicular care ducea spre vârful dealului unde s-a construit apoi Parcul.

Legoland Discovery Center – nu e nici Disney, nici Tibidabo, dar ce-i al lui e-al lui!

Peste 5 milioane de piese lego sub acelaşi acoperiş – de la personaje Nija la dinozauri, călătorii într-un castel fermecat, obiective turistice faimoase din Berlin construite din lego, tot felul de activităţi destinate copiilor, un sătuc creat pentru copiii între 2 şi 5 ani şi, nu în ultimul rând, un magazin tematic – iată ce ne aşteaptă la Berlin, în Legoland Discovery Center!

Miniland sau Berlinul în miniatură, construit din lego; foto: legolanddiscoverycentre.com

Miniland sau Berlinul în miniatură, construit din lego; foto: legolanddiscoverycentre.com

Foto deschidere: www.freepik.com