Timp liber

Premierele săptămânii: filme pentru toate gusturile şi toate vârstele

Weekendul acesta se anunţă destul de variat în materie de filme – de la producţii SF la comedii romantice, de la drame la animaţii funny pentru copii.

„The Creator“/ „Creatorul“, regizat de Gareth Edwards, este un thriller SF care (re)aduce în atenţie conflictul dintre oameni şi inteligenţa artificială. Acţiunea filmului este plasată într-un context post-apocaliptic.

Filmările au avut loc în prima parte a anului 2022, în Thailanda. Din distribuţia rolurilor principale fac parte Gemma Chan, John David Washington şi Ralph Ineson.

O altă premieră a săptămânii este filmul românesc „Dragoste pe muchie de cuţit“, cu actriţa Carmen Tănase în rol principal. Lungmetrajul a fost prezentat în comunicatul de mediatizare ca o comedie romantico-culinară.

Filmările au durat 15 zile şi au fost făcute în primăvara anului 2023. Au avut loc în Deva şi Hunedoara la Conacul Archia, Castelul Lupilor, Parcul Dendrologic Simeria şi Centru Vechi din Deva.

„Tigru“ – iată un alt titlu românesc printre noutăţile acestui weekend! Este regizat de Andrei Tănase, iar unul dintre rolurile importante îi revine actorului Paul Ipate.

Despre ce e vorba în Tigru, pe scurt: Vera, în vârstă de 31 de ani, medic veterinar la o grădină zoologică dintr-o mică localitate din Transilvania, este măcinată de probleme personale și are o cădere nervoasă. Un tigru de la Zoo evadează, iar Vera este nevoită să plece în căutarea lui….

„Combat Wombat“ şi „Pattie et la colère de Poséidon“ sunt două animaţii simpatice pentru cei mici. În primul aflăm cum e să devii super erou fără voie şi mai ales cum şi super eroii mai greşesc, iar în al doilea călătorim alături de o pisică şi o şoricică într-o aventură mitică – doar ei vor putea salva un oraş de furia lui Poseidon!

Foto deschidere: www.freepik.com