Timp liber

Recomandări de cărți: călătorii imaginare prin intermediul lecturii

Călătorii imaginare prin intermediul lecturii

Să pornim la drum, prin intermediul lecturii, în Barcelona cea dulce, India cea mai puțin știută, și Anglia zilelor noastre!

„Cofetăria cu miracole“ (Christian Escribà, Sílvia Tarragó, Ed. Humanitas)
O incursiune în istoria și în atmosfera Barcelonei, Cofetăria cu miracole pornește de la povestea cofetăriei Escribà, un loc emblematic pentru toată Catalunya. O călătorie în universul catalan care acoperă aproape un secol, romanul ne face părtași la sărbători și tradiții locale deosebit de pitorești, precum și la evenimente care au marcat dramatic viața oamenilor, urmărind două destine, cel al lui Mateu Serra și cel al tinerei Alba. Un tablou plin de culoare al Barcelonei, o feerie care are în centrul său magia dulciurilor.

„Patrula djinnilor“ (Deepa Anappara, Ed. Pandora M)
Deepa Anappara dă la o parte perdeaua lucioasă de peste „incredible India“, țara frumos promovată în pliantele turistice, și ne invită în mahalalele ei, acolo unde au loc tot felul de lucruri misterioase. Scriitoarea construiește pagină cu pagină nu doar o poveste trepidantă despre niște copii care își propun să găsească alți copii dispăruți în mod ciudat, ci și o atmosferă a acestei țări. Cartea abundă în detalii culinare, referințe olfactive, trimiteri spre spiritualitate. O carte de pus pe lista de lectură!

„Middle England“ (Jonathan Coe, Ed. Polirom)
Middle England este o analiză lucidă şi satirică a lumii britanice contemporane, văzute prin ochii unui grup eterogen de personaje: Ian şi Sophie, proaspăt căsătoriţi, Doug, un analist politic, fiica lui adolescentă, Benjamin Trotter, un bărbat între două vârste, şi Colin, tatăl lui, a cărui ultimă dorinţă este să voteze la referendumul privind menţinerea Regatului Unit în Uniunea Europeană. Este povestea Angliei zilelor noastre, plină de nostalgie şi deziluzii, de confuzie şi de furie cu greu reţinută.

Distribuie articolul pe FacebookDistribuie articolul pe WhatsApp