Timp liber

Săptămâna comediei la Braşov: 7 zile de teatru, film, concerte şi spectacole în aer liber

Săptămâna Comediei a ajuns la a 10-a ediţie. Se desfăşoară între 3 şi 9 iulie, la Braşov, la Teatrul Sică Alexandrescu, Cinema Astra și în Parcul Central Nicolae Titulescu.

Evenimentul aduce în atenţia braşovenilor spectacole de teatru, filme şi concerte timp de 7 zile, cu un conţinut destinat întregii familii.

Cele 6 spectacole de teatru sunt montate atât de teatrul de Stat, cât şi de cel independent şi propun publicului un umor de calitate şi adaptări după texte clasice ale căror valoare rămâne incontestabilă.

După D’Ale, Teatrul Bulandra București (regia Cornel Scripcaru) – Pornind de la textul lui Caragiale, Cornel Scripcaru actualizează, în această montare, totul – limbaj, evenimente, acțiune. Umorul rămâne la fel de puternic, iar măştile sociale neschimbate.  

Tartuffe sau Impostorul, Teatrul Mic București (regia Gelu Colceag) – Regizorul Gelu Colceag propune publicului un spectacol de teatru în teatru în care explorează cu subtilitate și inteligență efectele comice produse de intrigă, prin satirizarea ipocriziei, vicleniei şi naivității.

Don Juan, Teatrul Nottara București (regia Cristi Juncu) – Don Juan, în viziunea lui Cristi Juncu, reconfigurează povestea celebrului seducător, demitizându-l și reconstruindu-l, într-o zonă în care copilăria se întâlnește cu cruzimea și puterea de seducție cu refuzul maturizării.

PICASSO vs. EINSTEIN, Teatrul de Comedie București (regia Teodora Petre) – Teodora Petre a descris piesa drept „o comedie inteligentă și extrem de specială care îmbină umorul american cu elemente de stand-up, de cabaret parizian și sitcom TV în același timp“.

Taximetriști, Teatrul Apollo 111 București (regia Bogdan Theodor Olteanu) – Doi taximetriști în timpul unei ture de noapte bat străzile Bucureștiului împreună cu o mână de clienți. Ar trebui să fie o noapte obișnuită, dar nu e, pentru că suntem la teatru. Așa că avem întâlniri și întâmplări care ar trebui să le schimbe viața.

California Suite, Teatrul Metropolis București (regia: Andrei Huțuleac) – o comedie în trei părți despre traiul în comun, scrisă de Neil Simon, care încearcă să răspundă la întrebarea Ce ne face să rămânem împreună chiar și atunci când toate circumstanțele exterioare arată că ar trebui să o luăm pe căi separate?.

Noutatea acestei ediții aniversare constă în secțiunea de teatru și spectacole în aer liber. Astfel, Parcul Central Nicolae Titulescu va deveni timp de șapte zile scenă pentru artiști, actori, animatori, pantomimi și muzicieni. Publicul se va întâlni cu Ada Milea și Apolodor, va reasculta povești românești, va vedea pe scenă farse medievale și spectacole în stilul Commedia dell’Arte sau va cânta alături de artiștii de la Opera Comică pentru Copii din București.

Programul va include atât spectacole pentru cei mici, cât și spectacole și concerte pentru toată familia, iar accesul va fi gratuit.

Secțiunea de film se va desfășura la Cinema Astra, iar programul va include filme pentru spectatorii de toate vârstele. Programul complet al festivalului este disponibil în curând pe saptamanacomediei.ro, iar biletele la spectacolele se găsesc pe biletebrasov.ro.