Timp liber

Toamnă pe Coasta de Azur – 5 destinaţii de bifat

Dacă eşti genul de călător care vrea să vadă în fiecare zi altceva, care iubeşte marea, fluctuaţiile de albastru sub lumina soarelui, aerul sărat combinat cu citrice şi fructe de mare, atunci e o idee bună să mergi în Nisa. De-aici, se deschid infinite uşi spre alte destinaţii la fel de frumoase.

Cu puţin noroc, în Nisa, s-ar putea să ai parte de un început de octombrie perfect pentru plajă, cu temperaturi blânde şi soare prietenos. Cu toate astea, e bine să fii pregătit şi cu accesorii de toamnă – umbrelă sau haină de ploaie. Urmăreşte vremea înainte de a pleca pentru mai multă siguranţă.

Început de octombrie în Nisa

Început de octombrie în Nisa

Din Nisa, îţi recomand ca primă oprire (fie că mergi cu trenul sau maşina), Cannes. În extra sezon, nu o să găseşti atmosfera spectaculoasă din timpul celebrului festival de film, dar poţi face o poză liniştit pe scările roşii ale Palatului Festivalurilor, pentru că nu te va deranja nici o vedetă. 😊

Linişte şi pace în octombrie, la Palais des Festivals

Linişte şi pace în octombrie, la Palais des Festivals

Menton, parfumatul Menton, locul unde parfumierii cu pretenţii vin pentru cele mai bune lămâi – aici se găsesc, da! -, pentru mireasma lor, aroma lor, şi unde străduţele înguste şi spiralate ale oraşului vechi oferă perspective care-ţi taie respiraţia asupra Mediteranei. Neapărat de bifat şi acest orăşel de pe riviera franceză!

Menton, vedere spre Mediterană

Menton, vedere spre Mediterană

Ce e cu doamna albastră care priveşte în sus, din imaginea de mai jos? Obişnuieşte-te cu astfel de „apariţii“ dacă ajungi în Antibes (şi sigur îţi vei dori să ajungi!). Calm, lux şi voluptate – iată cum s-ar descrie această destinaţie. Iar doamna din imagine pare să le includă pe toate. Desigur, luxul de a trăi forever pe ţărmul mediteranean, deranjat doar de soare şi de albastrul mării…

Impecabil, ca scos din cutie – aşa se prezintă Monaco la prima vedere. Şi la a doua, şi la a treia… Curat, dichisit, elegant. În drum spre faleză, fără să vrei vei da peste faimosul Cazinou, Grădina japoneză este, şi ea, una dintre atracţiile locului, iar în rest, mare şi iar mare, iahturi, multă vegetaţie, apă prin care vezi peşti înotând. Frumos în Monaco!

Curat, dichisit, elegant - Monaco!

Curat, dichisit, elegant – Monaco!

Şi înapoi în Nisa! Bon voyage pe Croazetă! Destinaţiile recomandate nu sunt neapărat în ordinea de pe harta Rivierei, ci sunt aşa cum le-a selectat memoria subiectivă.

Nisa - pe străduţe

Nisa – pe străduţe

Foto: arhiva copiisiparinti.ro