Timp liber

Voiaj verde în Anvers: 3 parcuri de neratat

Cum Belgia este generoasă la capitolul parcuri, nici Anvers nu face excepţie. Îţi recomand trei parcuri de vizitat, explorat, dar mai ales plimbat. Nu te vei plictisi şi, în mod cert, vei găsi în fiecare un colţ de care, fără doar şi poate, te vei îndrăgosti.

Middelheim Nachtegalen: sculpturi în aer liber, cedri giganţi şi raţe care se plimbă nestânjenite

Încă de la intrare, Middelheim Nachtegalen te va cuceri. E un parc uriaş, cu sculpturi în aer liber – pregăteşte-te să vezi lucrări ale lui Rodin, Henry Moore, dar şi sculptori contemporani – peluze nesfârşite, cedri giganţi, culoare ascunse, ochiuri de apă mărginite de levănţică, nuferi şi margarete. Miroase puternic a tei în Middelheim Nachtegalen, cel puţin în perioada verii, e linişte şi aer proaspăt.

Loc de joacă pentru copii, construit din lemn, pe un teren întins, curat, acoperit cu nisip

Cum ieşi din Middelheim Nachtegalen (pe intrarea principală) şi o ţii tot înainte (după ce traversezi strada), ajungi într-un loc de joacă pentru copii, dotat cu toate mijloacele de distracţie, construite, însă, din lemn. Dacă te întorci şi faci la dreapta, pe o alee răcoroasă, în capăt, ajungi în alt parc: este mai mic ca întindere, mai intim, dar cu farmecul lui. Se numeşte Nachtegalenpark Den Brandt.

Nachtegalenpark Den Brandt, un alt parc de bifat în Anvers

Situat în inima Anvers-ului, Nachtegalenpark Den Brandt reuneşte de fapt trei spaţii verzi distincte: Vogelzang, Den Brandt şi Middelheim (parcul cu sculpturi). Den Brandt a aparţinut unor familii nobile care doreau să se odihnească în propria grădină de relaxare. Terenul este cosmetizat în două stiluri: francez (grădina din faţa castelului) şi englez (grădina din spatele castelului – o revelaţie absolută, nu o rataţi!). Trioul de nimfe care dansează (în imagine, sus) reprezintă un punct de atracţie pentru reportajele foto.

Rivierenhof, perfect pentru plimbat, alergat, mers cu bicicleta, dar şi pentru pescuit sau jocul de pétanque

Considerat plămânul verde al Anvers-ului, Rivierenhof se întinde pe o suprafaţă de 130 de hectare, adică de 6 ori mai mult decât Den Brandt. Spaţiul oferă multe modalităţi de petrecere a timpului liber: de la plimbări pe jos sau cu bicicleta, până la alergat, pescuit sau jocul de pétanque.

Foto: copiisiparinti.ro