Bebeluși

Băiţa bebeluşului: unde, când şi cu ce se face

Chiar dacă avem deja răspunsurile la „Unde, când şi cu ce se face băiţa bebeluşului?“, n-ar fi rău să precizăm câteva detalii esenţiale pentru fiecare întrebare în parte.

Unde se face băiţa bebeluşului? În baie, fireşte! De ce în baie? Pentru că aici este locul unde toată lumea se spală zilnic, face duş sau baie. Şi cu bebeluşii ar trebui să se întâmple la fel. Când cădiţa este aşezată în camera în care doarme şi este alăptat, din cauza apei se vor forma aburi. E ca şi când ai dormi în baie după ce ai făcut duş… Este prea rece în baie? Un radiator rezolvă problema. Important! Este bine şi chiar ideal ca în toată casa să fie aceeaşi temperatură.

Când se face băiţa bebeluşului? Când spunem băiţa bebeluşului, ne referim, desigur, la baia generală. Iar baia generală se face seara – vara, în jur de 21.00/21.30, iar în anotimpul rece, când se întunecă mai repede, în jur de 19.30/20.00. Legat de momentul potrivit pentru a face băiţa bebeluşului, la fel de important este ca ea să aibă loc înainte de masă. Când este alăptat la cerere, este puţin probabil să-l puteţi spăla la oră fixă, aşa că, imediat cum dă semne de foame, pregătiţi-i băiţa! Va mânca după aceea şi va dormi ca un adevărat bebeluş ce este! <3

Cu ce se face băiţa bebeluşului? Cu apă, desigur, ar fi răspunsul logic… Mai exact, cu apă caldă de la duş sau de la chiuvetă (da, există şi părinţi mai curajoşi care-l îmbăiază pe bebe în chiuvetă). Însă, în afară de apă, folosim diverse produse pentru igienă şi îngrijire. Cum dermatita atopică este un subiect din ce în ce mai des întâlnit în ziua de azi, preferabil este ca toate aceste produse să fie din aceeaşi gamă. De ce? Pentru că, atunci când cumpăraţi, de exemplu, un şampon de un anumit brand şi un gel sau soluţie de curăţare de la alt brand sau chiar crema pentru post băiţă, este mai complicat să identificăm produsul care i-a provocat reacţia alergică, în cazul în care observaţi aşa ceva.