Bebeluși

La ce vârstă îi punem cercei bebeluşei?

Ureche de bebeluș

Părerile privind cerceii pentru bebeluşi sunt împărţite: dacă unii părinţi aleg să le pună cercei fetiţelor din faza de bebeluşe (cei mai mulţi în perioada imediat următoare de după naştere), alţii preferă să lase decizia pe seama copiilor la vârsta adultă, să hotarască ei dacă vor sau nu să-şi găurească urechile.

Prin multe temeri şi îndoieli a trecut şi una dintre mămicile bebeteiubesc, privind cerceii pentru bebeluşe. Dacă se va infecta urechea, cum va suporta durerea, dacă va face alergie la aur? – sunt câteva dintre întrebările pe care respectiva mamă şi le-a pus.

O discuţie în prealabil cu pediatrul va lămuri multe dintre aceste temeri. Nu există o vârstă optimă pentru a-i pune cercei bebeluşei, dar trebuie să lăsăm să treacă o lună de la ultimul vaccin făcut – aflăm din înregistrarea „Cerceii pentru bebeluşe: cum îi alegi şi la ce trebuie să fii atentă“, postată pe bebeteiubesc.ro.

Dacă unii copii dezvoltă alergiei la metale (chiar şi la aur), alţii nu o fac; oţelul chirurgical este o altă recomandare privind materialul cerceilor pentru bebeluşi.

După intervenţie, copilul nu se spală pe cap una, două zile, i se vor păstra cerceii medicinali în jur de 4-6 săptămâni, i se tamponează uşor urechile cu apă oxigenată şi, din când în când se rotesc uşor cerceii – sunt alte recomandări oferite de medicul pediatru mămicii bebeteiubesc, care a optat pentru punerea cerceilor până la vârsta de 1 an.

Citeşte şi: De ce bebelușul are păr pe urechi?