Bebeluși

Modificări cutanate în cazul dermatitei atopice

Uscăciunea cutanată, petele albe de pe obrăjori, liniile din palme şi plante mai accentuate – sunt o parte dintre modificările cutanate care apar în cazul dermatitei atopice.

Dr. Iuliana Lupu, medic dermatolog (Clinica Medicum), vorbește în emisiunea Dermatita la bebeluşi şi copii despre dermatita atopică – ce este, care sunt cauzele, ce modificări cutanate se pot remarca, ce soluţii există pentru atenuarea pruritului.

Legat de modificările cutanate, se pot observa următoarele:

„Se remarcă, în primul și-n primul rând, uscăciunea cutanată (pielea este uscată). De asemenea, copiii care au dermatită atopică au tendința să facă niște mici brobonele pe fața posterioară a brațelor sau pe coapse, fese ori toracele posterior, care de fapt sunt dopuri de keratină (de piele moartă) care astupă foliculii piloși. Mulți părinți vin cu copiii la medic pentru că au pete albe pe obrăjori (în special cei cu pielea mai închisă la culoare), afecțiune care se numește pitiriazis alba și însoțește dermatita atopică. De asemenea, cei care au deja dermatită atopică, au tendința să aibă liniile din palme și plante (n.r. talpă), mai accentuate, să aibă o piele palidă și să reacționeze exagerat la frig (temperatura degetelor de la mâini și de la picioare fiind mai redusă).“

Articole pe aceeaşi temă:
Ce factori ar declanșa dermatita sau ar agrava-o?
Cum se manifestă dermatita atopică în funcție de vârstă?