De evitat: ceața, gerul, vântul, viscolul
Evită să îl scoți pe bebe la plimbare în cazul în care este ceață, ger, dacă bate vântul sau este viscol. De asemenea, dacă este răcit sau are febră, preferabil este să stați în casă.
Cum îl îmbraci la plimbare, iarna
Surplusul de haine e posibil să îi creeze un disconfort termic și să îi limiteze mișcările. Nu pune pe el exagerat de multe haine, însă ai grijă ca extremitățile să fie bine protejate de frig (mânuțe, cap, picioare). Regula este să aibă un strat în plus de haine față de câte ai tu. Dacă ai o bluză și o haină de iarnă, el va avea o jachetă în plus. Dacă tu ai colanți și jeans, el va avea body cu totul, pantalonași și, deasupra, salopeta (mai ales dacă este de vârstă mai mică și transportat în cărucior). Ultimul strat de haine este bine să fie din materiale impermeabile.
Timpul de plimbare: cât stăm cu el afară
Pentru început, urmărește reacțiile bebelușului la prima plimbare. Contactul cu temperaturile de afară face parte din procesul lui de adaptare. Mărește timpul de plimbare treptat, începe, de exemplu, cu 15-20 de minute. Atâta vreme cât îi este bine și cald și nu este transpirat, îi va plăcea afară. Cât privește ora potrivită de plimbare, pentru că dimineața și seara, iarna, temperaturile sunt mai scăzute, alege să ieșiți la plimbare imediat după prânz.
Dacă îți este teamă că bebelușului îi este frig, ia cu tine o păturică mai groasă cu care să îl acoperi după ce l-ai așezat în cărucior. Este un obiect ușor de manevrat, pe care îl vei putea îndepărta în cazul în care îi este prea cald.
Citește și: Care sunt cele mai bune alimente pentru imunitate?