Copii

Ateliere intensive de animaţie şi alte surprize pentru copii, cu ocazia Minimest 2022

Anul acesta, între 7 și 16 octombrie, secțiunea Minimest revine pe marile ecrane din București cu o selecție impresionantă de filme pentru întreaga familie, dar și cu ateliere şi evenimente speciale, destinate elevilor și profesorilor.

Șase ateliere pentru copiii interesați să descopere procesul de creație din spatele filmelor de animație preferate vor îmbogăți programul zilelor de weekend, oferindu-le celor mici șansa de a studia alături de  profesioniști de top.

Numărul locurilor disponibile este limitat la 10 participanți/ atelier, iar biletele vor fi disponibile în curând pe platforma Eventbook. Participarea la ateliere le garantează micilor artiști un bilet la una dintre proiecțiile din acel weekend, dar și un cadou special din partea Editurii Arthur, partenerii Animest în organizarea atelierelor.

În prima săptămână de festival, pe 8 și 9 octombrie, între orele 10:00 și 12:00, artista Agata Tabacu va susține două ateliere intensive de animație stop motion, la finalul cărora cei mici se vor putea mândri cu primul lor film animat. Pornind de la aventurile Micului Nicolas și folosind hârtie și plastilină, copiii cu vârste cuprinse între 10 și 14 ani vor învăța să dezvolte scenarii, să modeleze personaje și să creeze fundaluri, iar la final vor învăța cum să pună cap la cap imaginile în mișcare.

Zilele de 15 și 16 octombrie vor începe la Refugiu Urban cu două ateliere de stop motion bazate pe hârtie, piese de LEGO și plastilină, susținute de regizorul și animatorul Damian Groves, între orele 10:00 și 12:00. Sub îndrumarea sa, copiii cu vârste cuprinse între 5 și 10 ani vor învăța cum să creeze personaje și cum să spună povești prin imagini, își vor dezvolta gândirea vizuală și își vor antrena abilitățile de colaboreze cu alţi copii. La final vor primi seturi de piese LEGO din partea Magazinelor certificate LEGO, pentru a continua explorarea animației stop-motion și acasă.

Între orele 13:00 și 15:00, micii artiști cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani vor deveni co-autorii unei cărți de benzi desenate, pe care o vor putea include în propria bibliotecă la finalul ediției. Sub îndrumarea artistului Mihai Ionuț Grăjdeanu, participanții vor pătrunde în universul benzii desenate universale, dar și al celei românești și vor descoperi diferite stiluri și genuri de publicații BD.

Pe pagina oficială a festivalului, găsiţi programul complet din secţiunea Minimest, destinată copiilor!

Citeşte şi:
Cursuri pentru copii, de la preşcolari până la adolescenţi