Copii

Kit de ploaie pentru copii

Nu există vreme urâtă, există haine nepotrivite. Mulţi copii iubesc ploaia, adoră să se joace în bălţi, să fie în mijlocul „acţiunii“.

Pentru ca distracţia să fie şi sigură, este importantă recuzita vestimentară – cu ce ne îmbrăcăm, care sunt tipurile de haine cele mai potrivite pentru vremea ploioasă.

Până la umbrelă, pelerină sau salopetă de ploaie, încălţările sunt esenţiale, lucru valabil indiferent de sezon. Tipurile de cizme de ploaie pentru copii variază de la cele cu căptuşeală la cele fără căptuşeală, de la cele din cauciuc la cele din PVC, de la tipul de design – simplu, minimalist – la modele mai complexe. Alegeţi mărimea potrivită copilului, şi nu una mai mare, pentru a nu risca lezarea piciorului (când numărul este mai mare, piciorul se freacă de materialul cizmei). Talpa, de asemenea, să nu fie derapantă, iar încălţarea propriu-zisă cât mai uşoară (unele modele au ataşate două „urechiuşe“ de care se prinde cizma pentru a fi încălţată mai uşor).

În privinţa hainelor impermeabile pentru copii – haine de ploaie, pelerină, vestă, pantalon, salopetă – esenţial este să le asigure, în primul rând protecţie şi confort (să nu fie prea grele, de exemplu) şi apoi să le ofere libertate de mişcare. Salopeta impermeabilă cu glugă inclusă este o variantă potrivită pentru cei mici, fiind practică şi eficientă în acelaşi timp (se îmbracă uşor, nu este compusă din mai multe piese, acoperă în totalitate corpul).

Cum măsurăm/ evaluăm impermeabilitatea unui produs? Impermeabilitatea este condiţionată atât de material, cât şi de structura sa (de urmărit la descrierea produsului, numărul de straturi din structură – la structura materialului, de exemplu, se adaugă un strat protector sau o membrană, care asigură respirabilitatea şi, respectiv, protejează de ploaie).  În articolul Materialele impermeabile – află tot ce trebuie să ştii despre impermeabilitate, găsiţi mai multe informaţii despre acest subiect!

Citeşte şi:
Copiii şi natura: cum îi ajută activităţile în aer pe cei mici
Să-i învăţăm pe copii să iubească şi să respecte natura!

Foto: www.freepik.com