Copii

Să descoperim natura împreună cu cei mici!

Statul la casă poate veni cu o mulțime de avantaje pentru cei mici: în afară de aerul curat, criteriul ales de majoritatea părinților când se mută de la bloc la casă, copiii sunt mult mai aproape de natură și de activitățile pe care le aduce cunoașterea ei.

Deși par activități simple, pentru copii pot fi extrem de amuzante, dar și educative în același timp. Mersul prin iarbă,  plantarea unei semințe și observarea ei cum crește, descoperirea gâzelor și a insectelor, urmărirea copacilor sunt câteva exemple de moduri în care își pot ocupa timpul.

Pentru că în perioada mai-iulie sunt înregistrate cele mai multe înțepături de căpușe, se recomandă luarea unor măsuri pentru prevenție. După joaca afară, în iarbă, este bine să se verifice corpul copilului.

De ce crește iarba? De ce înfloresc copacii? De ce sunt verzi frunzele? Copiii sunt curioși și vor să afle o mulțime de lucruri legate de lumea care-i înconjoară, iar aventurile zilnice, în grădină, de exemplu, îi apropie și mai mult de natură. Urmărind îndeaproape transformările ei, vor înțelege mai bine mecanismele nevăzute ale naturii.

Experiențele senzoriale sunt o altă formă de cunoaștere a naturii – fie că merg prin iarbă, pe nisip, pe o pătură de frunze uscate, pe cărări din piatră sau lemn, copiii încearcă diverse senzații. De asemenea, mirosind o floare, și nu doar privind-o, vizualizând-o, vor avea o imagine mai bogată, mai complexă despre planta respectivă.

Citește și:
Cum îl ţii departe pe bebe de insecte

Să-i învăţăm pe copii să iubească şi să respecte natura!
10 activităţi simple, de vară, pentru copii