Copii

Viaţa în izolare, cu un copil de 1 an şi 10 luni: „Fiecare zi e diferită!“

Copil de 1 an şi 10 luni

Să stai zi-lumină cu un copil mic este o probă de încercare pentru mulţi părinţi, mai ales acum, într-un context emoţional, să-i spunem „virusat“, când totul pare la voia destinului. Dar nu despre asta am vrut să vorbesc cu Isabela.

Am întrebat-o pe Isabela, de la Isabela Cuisine – da, blogul acela cu preparate pe care îţi vine să le mănânci din priviri, cu bunătăţi ca la mama acasă şi parfum de copilărie – am întrebat-o, deci, cum îşi umple orele atunci când nu găteşte, în ce fel de activităţi îl implică pe Matei, băieţelul ei de 1 an şi 10 luni. Iată povestea ei, în cuvinte şi imagini:

Avem norocul să locuim la ţară, cu o curte generoasă plină de flori şi pomi fructiferi. Practic, un teritoriu nesfârşit şi mereu surprinzător pentru Matei.

Odată cu izolarea impusă, viaţa împreună cu Matei (1 an şi 10 luni) nu este cu mult diferită faţă de viaţa dinainte. Sunt food blogger, iar activitatea mea se desfăşura în mare parte acasă. Recunosc că îmi lipsesc uneori ieşirile în oraş, plimbările pe afară sau banalele cumpărături la supermarket. Dar avem norocul să locuim la ţară, cu o curte generoasă plină de flori şi pomi fructiferi. Practic, un teritoriu nesfârşit şi mereu surprinzător pentru Matei. În fiecare zi descoperă câte ceva şi este fascinat de tot ce-l înconjoară! Aud „Mami“ la fiecare pas şi este dornic să înveţe lucruri noi tot timpul.

Viaţa în izolare, cu un copil de 1 an şi 10 luni

Când vremea nu ne permite să stăm afară, ne mutăm în bucătărie şi pregătim tot felul de bunătăţi. Ultima dată, am făcut împreună paste de la zero.

În ultimul timp, îi place să caute flori albastre şi galbene şi să mi le aducă. Iar eu le strâng pe toate într-o agendă. Priveşte minute în şir albinele, iar eu îi povestesc cum ele fac mierea. Sau căutăm buburuze şi gândaci roşii de grădină. Fiecare zi e diferită. Când ne plictisim de explorat grădina (pentru puţin timp), ne plimbăm cu trotineta sau maşina. Pentru Matei, să crească în mediul ăsta, tot timpul în natură, îl ajută fantastic în dezvoltarea personală. Este un copil fericit, plin de energie şi curios de absolut tot ce-l înconjoară! Iar când vremea nu ne permite să stăm afară, ne mutăm în bucătărie şi pregătim tot felul de bunătăţi. Ultima dată, am făcut împreună paste de la zero.

În final, părinţi, bucuraţi-vă de orice moment cu copilul vostru! Fie că staţi într-un apartament sau la curte. Descoperiţi lumea împreună! Bucuraţi-vă de micile plăceri!

Citeşte şi: Joaca cu plastilina: 5 idei pentru copii 
Foto: Isabela Spătaru (Isabela Cuisine)